HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roma gyermekek helyett üdültek Kolompárék?

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Szeptember 03    Forrás: Joó István - Magyar Nemzet


Ez a cikk archív

Újabb botrányszagú ügy bukkant fel Kolompár Orbánnal, a két büntetőügyben is vádlott, egy harmadikban gyanúsított országos cigány önkormányzati elnökkel kapcsolatban. Egy pályázati alvállalkozó fotókkal alátámasztva állítja, hogy az OCÖ-elnök több Bács-Kiskun megyei vezetőtársával hátrányos helyzetű roma gyerekek helyett üdült közpénzből a Balatonnál.

Hirdetmény

Fekete luxusautóikkal érkezve családtagjaikkal üdültek országos és Bács-Kiskun megyei cigány önkormányzati vezetők Balatonmáriafürdőn tavaly nyáron. A luxus romabuli főszereplője Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke volt. A közösségerősítő együttfürdőzgetésbe, lakmározásba azonban kis szépséghiba csúszott, nevezetesen, hogy olyan közpénzen történt, amelyet halmozottan hátrányos helyzetű cigány gyerekek táboroztatására szánt a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány. Legalábbis ezt állította lapunknak Hajek Csaba, aki a főpályázó Bács-Kiskun Megyei Cigány Önkormányzat mellett mint pályázati alvállakozó - médiareferens - kísérte figyelemmel a csaknem egyhetes eseményt, fotókat is készítve Kolompárék balatoni vigasságáról.

Anyanyelvű és népismereti gyermek és ifjúsági táborok - ez volt a pályázati kiírás, ám amint arról Hajek munkatársunknak beszámolt semmiféle gyermekekre irányuló nyelvi képzésnek, hagyományőrzésnek beillő tevékenység nem folyt Balatonmáriafürdőn. Szerinte szülők és képzési szakemberek nélkül mindössze egy öregcsertői hátrányos helyzetű testvérpár volt jelen. A többi táborlakó mind Bács-Kiskun megyei illetőségű cigányvezető volt, családostul. Utóbbiak közül Kolompár Orbán kiskunmajsai, három folyamatban lévő büntetőügye közül kettő a helyi romaszervezetéhez kapcsolódik. De részt vett a nyári bulin egyik vádlott-társa, Kolompár László, valamint Agócs János megyei cigány önkormányzati elnök, Kőrösi Gusztáv, Bogdán József, Horváth Szilveszter települési kisebbségi vezető is.

Többször kerestük Kolompár Orbánt, hogy a fentiekre reagáljon, de nem hívta vissza munkatársunkat. Kolompár László OCÖ-képviselő, az elnök vádlott-társa lapunknak ugyanakkor azt állította, Hajek téved, mert tavaly egy időben zajlott gyermek- és felnőttképzés a Balaton partján; márpedig a cigány vezetők az utóbbi vendégei voltak. Teljesen másként nyilatkozott érdeklődésünkre Agócs János Bács-Kiskun megyei roma önkormányzati vezető. Mint mondta, már visszafizették a roma gyermektábor céljaira kapott pályázati pénzt a kisebbségi közalapítványnak, és a cigány vezetők összejövetelét utólag a megyei közgyűlés finanszírozta. Roma vezetők dőzsölését soha nem támogattuk, mi csak nehéz sorsú roma gyermekek integrációjára szoktunk anyagiakat áldozni - cáfolta Agócsot a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés fideszes elnöke, Bányai Gábor. A Magyar Nemzet próbált utánajárni annak is, valóban visszakerült-e a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Közalapítvány kasszájába a szóban forgó pályázati pénz, de Németh Erika kuratóriumi elnök, volt MSZP-s képviselő arra hivatkozva, hogy üdül, jövő hétfőre ígérte a felvilágosítást.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt