HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

"Kiirtalak benneteket, mocskos cigányok"

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  karos
2009 Szeptember 03    Forrás: Roma Sajtóközpont


Ez a cikk archív

Rendszeresen zaklatja, provokálja és fenyegeti egy helyi rendőr a Karoson élő roma családokat - állítják az érintettek.

Hirdetmény

A több szemtanú állítása szerint megfenyegetett négy gyerekes cigány család három hónapja költözött Karosra, a zaklatással vádolt rendőr házának közelébe. A helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat (CKÖ) vezetője a Roma Sajtóközpontot arról tájékoztatta: már korábban is többen panaszkodtak neki, hogy a rendőr rendszeresen szidalmazza és fenyegeti a falubeli romákat.

Zsiga István elmondása szerint most "szakadt el a cérna", amikor a négygyerekes anya kiment gyermekeivel a rendőr háza melletti játszótérre, és a férfi életveszélyesen megfenyegette őket. A roma vezető, aki egyben a települési önkormányzatban is képviselő azt mondta: a rendőr először a kerítésén belülről mocskolódott, majd amikor a család ezért inkább hazaindult, már a ház előtt állva kiabálta a gyerekeknek és az anyjuknak többek füle hallatára: "kiirtalak benneteket, mocskos cigányok, mert már így is többen vagytok a faluban, mint kellene".

A történtek után a család feljelentést tett, viszont annyira félnek, hogy mivel mindenképpen a rendőr háza előtt kell elmenniük, csak akkor mernek kilépni a házukból, ha mások is vannak az utcán - tette hozzá a cigány képviselő, aki ezért rendkívüli önkormányzati ülést hívatott össze. Ezen azonban nem született semmilyen érdemi döntés.

A település polgármestere a Roma Sajtóközpontnak úgy nyilatkozott: nincs mitől félnie az érintett roma családnak, mert nem bántotta őket senki, és a képviselőtestület egyébként sem foglalhat állást az ügyben, mert zajlik a rendőrségi vizsgálat. Kulcsár Nándor úgy vélte: "a falu csendes, nyugodt környék, egyetlen okoskodó ember van a településen, nem tudom mit akar, csak csipkelődik a két család".

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodavezetője megerősítette: valóban érkezett a karosi rendőr ellen bejelentés, amelyet kivizsgálnak. Dr. Gaskó Bertalan alezredes hozzátette: a megyei nyomozó ügyészségre is érkezett feljelentés ugyanebben az ügyben.

A helyi cigány vezető azt állítja: a helybeli roma gyerekek már nem járnak az egyébként nemrég épült játszótérre azzal, hogy "a rendőr bácsi mindig veszekszik és elzavar bennünket".Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt