HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Fővárosi kampány indult

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Szeptember 02    Forrás: Újpesti Napló


Ez a cikk archív

2009. augusztus 28-án, pénteken este az Újpesti Polgár Centrumban kerületi cigány kisebbségi önkormányzati képviselők és aktivisták részvételével budapesti kampány indult.

Hirdetmény

Csóka János Pál az est házigazdája elmondta, hogy olyan baloldali értékeket magába foglaló politikára van szükség, amely a pártoktól függetlenül politizál, és olyan képviselőkre, akiknek az első a fővárosi cigányság érdekképviselete.

A Fővárosi Cigány Önkormányzat lehetőségeit és vállalt feladatait megsokszorozni képes személyeket, képviselőjelölteket szeretne maga köré gyűjteni. Az esten felszólalt Solymosi Imre szociálpolitikus, aki elmondta, hogy új cigány közéletre van szükség, mert a régi és a folyamatban lévő politikai technikák nem alkalmasak a mában, a közeli jövőben pedig csak hátráltatja a magyarországi cigányság felzárkóztatását. Az új Országos Cigány Önkormányzat sem engedheti meg magának, hogy képviselői ne felkészült, erkölcsös emberekből álljon.

VK: 1994-óta vezeti az Újpesti Roma Önkormányzatot. Milyen megfontolásból indul el a fővárosért, kérdezem Csóka János Pált?

Csóka János Pál: Újpesten a negyedik ciklusomat töltöm a Fővárosi Cigány Önkormányzatban a másodikat. Az első ciklusban, úgy érzem rengeteget tanultam és számos olyan programhoz adtam a nevem, amelyben nem csak öröm, hanem büszkeség is volt részt venni, dolgozni érte. A képviselők összhangban voltak és érdemi tárgyalások terepe volt az önkormányzat. Minden héten fél napot beszélgettünk és győzködtük, informáltuk egymást. A testületet, Zsigó Jenő vezette. A mostani ciklusban nincs meg a képviselőtestületben az a légkör, amely a teljesítményét fokozni tudná, hiába vannak jó gondolatok, jó kezdeményezések nem kerülnek megvalósításra, vagy félmegoldások születnek, megmaradnak a beszéd szintjén. Úgy gondolom, hogy más, erősebb csapatra van szükség. Megkerestem Zsigó Jenőt, hogy készüljünk a következő választásra. Ő az mondta, hogy elfáradt, és ha akarom magamért csináljam. Felhívtam több kerületi képviselőt, akik bíztattak az indulásra, ez volt a döntő.

VK: Miben sikerült - már az elején megállapodni - a jelenlévőkkel?

A változás, a jobbítás szándéka mindenkiben megvolt. Megállapodtunk, szavunkat adtuk, hogy cselek nincsenek, kibeszélünk mindent. Közösen készítjük el azt a programot, amit meg szeretnénk valósítani. Nem bántjuk a mostani ciklust, csak előre koncentrálunk. Amelyik kerülettel nem kötünk szövetséget, ott jelölteket állítunk és közösen választjuk ki a megfelelő személyeket és együtt dolgozunk azért is, hogy ők nyerni tudjanak. Családokat és szervezeteket keresünk meg a sikerért, nem pedig a jelenlegiekkel egyezkedünk, hiszen ugyanolyan fontosnak tartjuk, hogy a kerületekben a lehető legjobb munka folyjék, mint a saját sikerünket. A fővárosi kilenc főbe, pedig a feladathoz választunk jelölteket. Egy személy helye dőlt el idáig, Szilvási István biztosan helyet kap és a kultúra, programszervezés tartozik majd a feladatai közé. A jelenlévők ismerik munkásságát az Athe Sam fesztiválokon nyújtott teljesítményét. A XXII-ik kerület CKÖ vezetőjét, Daróczi Károlyt is szeretném ha szerepet vállalna a csapatban. A csatlakozott tizenegy szervezetvezető és huszonhét képviselő abban is maximálisan egyetértett, hogy az országos cigány politikában a Solymosi Imre vezette csapatot támogatjuk az Országos Cigány Önkormányzat élére.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt