HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Települési őrség alakult Hajdúszováton

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  hajdúszovát
2009 Szeptember 01    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Települési őrség alakult Hajdúszováton; a nyolc települési őr többsége eddig szociális segélyen lévő helyi roma, akik az Út a munkához program keretében látják el keddtől a településőri feladatokat - közölte Hadházi László (független), Hajdúszovát polgármestere kedden sajtótájékoztatón.

Hirdetmény

A települési őrség 12 tagú lesz, a roma lakosok rendkívül aktívan készültek a feladatukra, s keddtől három csoportban, éjjel-nappali váltásban kezdik meg a szolgálatukat - mondta.

Hadházi László közölte azt is, hogy jelenleg 274 segélyre szoruló él Hajdúszováton, közülük a most munkába álló települési őrökkel együtt 88-an dolgoznak az Út a munkához program keretében.

Galyas István, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökhelyettese a sajtótájékoztatón elmondta: az OCÖ anyagilag is támogatja a hajdúszováti települési őrség működését.

Ez azt jelenti, hogy az 5 százalékos önkormányzati önrészt fele-fele arányban biztosítja az OCÖ és a helyhatóság - tette hozzá a polgármester.

Juhász Zoltán rendőr alezredes, a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője arra kérte a települési őrség tagjait, hogy legyenek a "falu szemei, fülei".

Állandó jelenlétük a közterületeken visszatartó erejű lehet az esetleges szabálysértések, bűncselekmények elkövetésében. Azonban felhívta a figyelmet: a települési őröknek nincs több joguk, mint a többi állampolgárnak. Vagyis önállóan nem intézkedhetnek, de a hatóságnak jelezve hozzájárulhatnak, hogy csökkenjen a bűncselekmények száma a településen.

Utóbbi kapcsán Hadházi László elmondta: évente 40-50 ismertté vált bűncselekményt követnek el Hajdúszováton, de a tendencia csökkenést mutat.

A települési őrség működésétől egyfajta nevelő hatást is várnak a romaközösség körében - fűzte hozzá.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Már kamasz lenne a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt kisfiú

  • Roma hősök – Szimpózium, kötetbemutató és kiállítás Budapesten

  • A romagyilkosságok áldozataira emlékeztek Tatárszentgyörgyön

  • Emléktáblát avattak a romagyilkosságok áldozatainak

  • Romagyilkosságok - Az áldozatokra emlékeztek Budapesten a tizedik évfordulónCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt