HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Madonnát kifütyülték diszkriminációellenes felhívása miatt

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  románia, madonna
2009 Augusztus 27    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Műsorával sikert, a romák diszkriminációja elleni felhívásával azonban csak zúgolódást váltott ki bukaresti koncertjén Madonna.

Hirdetmény

A rock csillaga szerdán és csütörtökön is a híradások középpontjában szerepelt, háttérbe szorítva a politikai eseményeket Romániában.

A Realitatea hírtelevízió mindenesetre csütörtökön minden híradásában annak a jelenetnek a lejátszásával kezdte az előző esti koncertről szóló tudósítását, amelyben az énekesnőt a közönség kifütyülte.

Az Izvor parkban összegyűlt mintegy hetvenezres közönség előtt ugyanis Madonna szólt néhány mondatot a diszkrimináció ellen. Megállapította, hogy egyre gyakoribbá váltak a romaellenes megnyilvánulások Kelet-Európában. "Minden ember egyenlő. Nem szabad diszkriminálnunk sem a romákat, sem a homoszexuálisokat" - mondta a popsztár, de szavait a közönség füttykoncerttel fogadta. A jelenlévők rosszallását az is kiváltotta, hogy a műsor keretében cigánytáncmotívumok is szerepeltek.

A román média összességében nem kommentálta a történteket, inkább a zenei produkció sikerét boncolgatta. A kommentátorok a koncert zenei színvonalát nagyszerűnek minősítették, így értékelték a közönségnek azok a tagjai is, akik viszonylag közel voltak a színpadhoz. Sokan ostorozták viszont a rossz szervezést, például a rossz akusztikai viszonyokat, ami miatt a távolabbra állók közül sokan még előadás közben elhagyták a parkot. A helyszínen nagy volt a por, sokan zsebkendőjüket tették orruk és szájuk elé. Többen panaszkodtak, hogy nem volt megfelelő számú mellékhelyiség.

Csütörtökön mindenesetre a televíziós kamerák inkább azt lesték, mikor és honnan lép ki esetleg Madonna a főváros központjában lévő ötcsillagos szállodájából. Az előző napi, romákkal kapcsolatos hangulati "incidens" nem látszott felkavarni a román társadalom kedélyeit.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt