2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Madonnát kifütyülték diszkriminációellenes felhívása miatt
2009. 08. 27. 00:00

Madonna szólt néhány mondatot a diszkrimináció ellen.

A rock csillaga szerdán és csütörtökön is a híradások középpontjában szerepelt, háttérbe szorítva a politikai eseményeket Romániában.

A Realitatea hírtelevízió mindenesetre csütörtökön minden híradásában annak a jelenetnek a lejátszásával kezdte az előző esti koncertről szóló tudósítását, amelyben az énekesnőt a közönség kifütyülte.

Az Izvor parkban összegyűlt mintegy hetvenezres közönség előtt ugyanis Madonna szólt néhány mondatot a diszkrimináció ellen. Megállapította, hogy egyre gyakoribbá váltak a romaellenes megnyilvánulások Kelet-Európában. "Minden ember egyenlő. Nem szabad diszkriminálnunk sem a romákat, sem a homoszexuálisokat" - mondta a popsztár, de szavait a közönség füttykoncerttel fogadta. A jelenlévők rosszallását az is kiváltotta, hogy a műsor keretében cigánytáncmotívumok is szerepeltek.

A román média összességében nem kommentálta a történteket, inkább a zenei produkció sikerét boncolgatta. A kommentátorok a koncert zenei színvonalát nagyszerűnek minősítették, így értékelték a közönségnek azok a tagjai is, akik viszonylag közel voltak a színpadhoz. Sokan ostorozták viszont a rossz szervezést, például a rossz akusztikai viszonyokat, ami miatt a távolabbra állók közül sokan még előadás közben elhagyták a parkot. A helyszínen nagy volt a por, sokan zsebkendőjüket tették orruk és szájuk elé. Többen panaszkodtak, hogy nem volt megfelelő számú mellékhelyiség.

Csütörtökön mindenesetre a televíziós kamerák inkább azt lesték, mikor és honnan lép ki esetleg Madonna a főváros központjában lévő ötcsillagos szállodájából. Az előző napi, romákkal kapcsolatos hangulati "incidens" nem látszott felkavarni a román társadalom kedélyeit.