2024 April 27., Saturday/Zita napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Járőröző helybéliek tartóztattak fel egy gépkocsit Gávavencsellőn
2009. 08. 13. 00:00

Az észak-szabolcsi településen egy sötét színű terepjáróban hazafelé tartó vadászokat állítottak meg a járőrözők.

Az észak-szabolcsi településen egy sötét színű terepjáróban hazafelé tartó vadászokat állítottak meg a járőrözők szerdán éjszaka - mondta Fedor Rita, a főkapitányság helyettes sajtószóvivője az MTI érdeklődésére.

Hozzátette: a helyi lakosokból álló csoport a járműben utazók személyazonosságát, illetve úti célját firtatta.

A hadnagy szerint a megállított autóban utazó egyik férfi és a járőrözők egyik tagja időközben felismerte egymást, így továbbengedték a vadászokat, személyi sérülés, vagy anyagi kár nem keletkezett a kocsi feltartóztatásánál.

A helyiek által igazoltatott két ember - folytatta a szóvivő-helyettes - értesítette a rendőrséget az esetről, a helyszínre küldött rendőrjárőrök pedig ellenőrizték a járőröző csoport tagjait.

Az intézkedés során az önkéntesek elmondták: a múlt héti kislétai támadás után, amelyben egy roma nőt agyonlőttek, kislányát pedig életveszélyesen megsebesítettek, félnek a gávavencsellői romák is, ezért saját védelmükre, éjszakánként járőröznek a lakóházuk környékén.

Fedor Rita hangsúlyozta: érthető az aggodalom, de a rendőrség szerint az önkéntesen járőrözőknek sehol sem szabad önálló intézkedésbe kezdeniük egy gyanúsnak vélt gépkocsi megállításával. A járőrözők inkább jegyezzék fel a jármű típusát, színét, rendszámát és azonnal értesítsék a rendőrséget.

A múlt héten Kislétán egy újabb romacsaládra támadtak Szabolcsban, egy 45 éves nő a sörétes fegyverből leadott lövésektől a helyszínen életét vesztette, 13 éves lánya pedig súlyos sérülésekkel került kórházba. Korábban, áprilisban, a szabolcsi Tiszalökön is orvtámadás ért egy munkába induló 54 éves roma férfit, ő is belehalt a rá leadott lövésekbe. A Pest megyei Tatárszentgyörgyön egy roma férfit és kisfiát, míg Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nagycsécsen pedig egy középkorú testvérpárt gyilkoltak meg hasonló körülmények között.