2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Helyettese szerint Kolompár Orbán "teher a cigányság számára"
2009. 08. 06. 00:00

Az OCÖ második számú vezetője szerint a szervezet elnökének távoznia kell posztjáról.

Az OCÖ második számú vezetője szerint a szervezet elnökének távoznia kell posztjáról, mert tevékenységével "akadályozza a cigányság érdekeinek megfelelő képviseletét".

Kozák János az MTI-nek úgy fogalmazott: végre ki kell mondani, hogy Kolompár Orbán nem tett semmit a cigányságért, "tevékenysége ingyenreklám volt" a cigányellenes csoportoknak.

Véleménye szerint Kolompár Orbán személye lényegében blokkolta az OCÖ tevékenységét az elmúlt hat évben. Mint mondta, a munkájuk gyakorlatilag abból állt, hogy az elnök pozícióját védték, a "székét ragasztózták".

Az OCÖ elnökhelyettese a Kolompár Orbán ellen zajló bűnügyi eljárás ügyében nem kívánt állást foglalni, hangsúlyozta, hogy annak megítélése az igazságszolgáltatás dolga. (Kolompár Orbán és két társa ellen sikkasztás és a számvitel rendjének megsértése miatt emelt vádat az ügyészség.)

Kozák János szerint mindenképpen új alapokra kell helyezni a cigánypolitikát. A cigányságnak át kell értékelnie az elmúlt időszakot, s egy új értékrend mellett újra meg kell határozni a cigányok és a nem cigányok viszonyát - vélekedett a kisebbségi politikus.

Mint mondta, tisztázniuk kell a közösségen belül és a nem cigányokkal való viszonyban is, hogy jogaik és a kötelességeik azonosak. Nem kérnek maguknak több jogot, de másodrendű állampolgárok sem akarnak lenni - hangsúlyozta.

Kitért arra, hogy a Veszprém megyében rendezett csütörtöki fórum mintegy hatvan résztvevője egyöntetűen kiállt a javaslata mellett, amely szerint Kolompár Orbánnak mielőbb távoznia kell az OCÖ elnöki székéből.