HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Helyettese szerint Kolompár Orbán "teher a cigányság számára"

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kolompár, OCÖ, kozák
2009 Augusztus 06    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Kolompár Orbán álljon félre, mert "teher a cigányság számára" - mondta Kozák János, a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetségének (Macifész) elnöke, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) általános elnökhelyettese csütörtökön a roma aktivisták fórumán a Veszprém megyei Nemesszalókon.

Hirdetmény

Az OCÖ második számú vezetője szerint a szervezet elnökének távoznia kell posztjáról, mert tevékenységével "akadályozza a cigányság érdekeinek megfelelő képviseletét".

Kozák János az MTI-nek úgy fogalmazott: végre ki kell mondani, hogy Kolompár Orbán nem tett semmit a cigányságért, "tevékenysége ingyenreklám volt" a cigányellenes csoportoknak.

Véleménye szerint Kolompár Orbán személye lényegében blokkolta az OCÖ tevékenységét az elmúlt hat évben. Mint mondta, a munkájuk gyakorlatilag abból állt, hogy az elnök pozícióját védték, a "székét ragasztózták".

Az OCÖ elnökhelyettese a Kolompár Orbán ellen zajló bűnügyi eljárás ügyében nem kívánt állást foglalni, hangsúlyozta, hogy annak megítélése az igazságszolgáltatás dolga. (Kolompár Orbán és két társa ellen sikkasztás és a számvitel rendjének megsértése miatt emelt vádat az ügyészség.)

Kozák János szerint mindenképpen új alapokra kell helyezni a cigánypolitikát. A cigányságnak át kell értékelnie az elmúlt időszakot, s egy új értékrend mellett újra meg kell határozni a cigányok és a nem cigányok viszonyát - vélekedett a kisebbségi politikus.

Mint mondta, tisztázniuk kell a közösségen belül és a nem cigányokkal való viszonyban is, hogy jogaik és a kötelességeik azonosak. Nem kérnek maguknak több jogot, de másodrendű állampolgárok sem akarnak lenni - hangsúlyozta.

Kitért arra, hogy a Veszprém megyében rendezett csütörtöki fórum mintegy hatvan résztvevője egyöntetűen kiállt a javaslata mellett, amely szerint Kolompár Orbánnak mielőbb távoznia kell az OCÖ elnöki székéből.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Farkas Flórián hosszú útja lassan elvezet a bukáshoz

  • A cigányok harminc éve elszenvedői a túlóratörvénynek

  • ORÖ-s képviselők tucatjait hallgatták ki gyanúsítottként

  • KÁSLER MIKLÓS: A ROMA SZAKKOLLÉGIUMOK ELŐSEGÍTIK A TEHETSÉGEK KIBONTAKOZTATÁSÁT

  • Azért kellett mennie a CEU-nak, mert Soros támogatta a romákat?CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt