HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Százmillió forintra emelték a nyomravezetői díjat

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kisléta
2009 Augusztus 03    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Megduplázta a romák elleni támadások elkövetőinek kézre kerítéséért járó nyomravezetői díjat Bencze József országos rendőrfőkapitány; a 100 millió forintos díj a legmagasabb a hazai kriminalisztika történetében.

Hirdetmény

Bencze József az MTI-nek hétfő délután elmondta: a 100 millió forintot annak fizetik ki, aki segít valamennyi támadás ügyében kézre keríteni az elkövetőt. A kislétai bűncselekmény - amelynek nyomozását átvette a Nemzeti Nyomozó Iroda - tettesének kézre kerítésére 10 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

Bencze József az MTI kérdésére azt mondta: habár az eddigi, 50 millió forintos összegért is sokan tettek bejelentéseket, amelyek révén több bűncselekményt is sikerült felderíteni, a romák elleni támadások tetteseit azonban még nem sikerült elfogni.

Az országos rendőrfőkapitány az MTI-nek adott interjújában reményét fejezte ki, hogy a 100 millió forintért a tettesek közvetlen környezetében lesz olyan, aki információval szolgál a rendőrségnek.

Bencze József áprilisban 50 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a romák elleni támadások elkövetőihez elvezető információért.

A rendőrség honlapján akkor megjelent felhívás szerint az összeg annak fizethető ki, aki a Nemzeti Nyomozó Irodán ismeretlen tettes ellen folyamatban levő, 2008. július 21-én Galgagyörkön, 2008. augusztus 8-án Piricsén, 2008. szeptember 5-én Nyíradonyban, 2008. december 15-én Alsózsolcán, továbbá 2008. november 3-án Nagycsécsen, 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön, valamint 2009. április 22-én Tiszalökön elkövetett bűncselekmények ügyében folytatott nyomozásokban "olyan bizonyítékot vagy információt szolgáltat, amely mindegyik bűncselekmény tetteseinek azonosításához közvetlenül elvezet".

Ha az információk az egyes ügyekben segítik a nyomozókat a tettesek kézre kerítéséhez, úgy a Galgagyörkön, Piricsén, Nyíradonyban, Alsózsolcán több emberen elkövetett emberölésekért nettó 1-1 millió forint, míg a Nagycsécsen, Tatárszentgyörgyön, Tiszalökön és most már Kislétán elkövetett bűncselekményekért nettó 10-10 millió forintot fizetnek.

Hétfőre virradóra Szabolcsban, Kislétán ismeretlen támadók az otthonában lőttek agyon egy 45 éves asszonyt, 13 éves lányát pedig súlyosan megsebesítették. Pénzes Sándor kislétai polgármester elmondta: egy község széli utcában történt a gyilkosság éjfél körül.

Az NNI így már nyolc, a romák sérelmére tavaly és idén elkövetett bűncselekmény ügyében nyomoz emberölés és emberölési kísérlet miatt.

A másik hét bűncselekményt tavaly és idén követték el.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2022 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Sok a fertőzött a Kassa-vidéki romatelepeken, a rendőrség felügyeli a karantént

  • Elhunyt Rafael Gyula, az ORÖ képviselője

  • Autót kaptak a nógrádi roma polgárőrökCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt