HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az ombudsman nem indított vizsgálatot a kiskörei család ügyében

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kisköre
2009 Július 24    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Az ombudsmani hivatal nem indított vizsgálatot a kiskörei roma család városból való kiköltöztetési kísérlete miatt - mondta Kállai Ernő kisebbségi ombudsman az MTI-nek pénteken, megcáfolva a heol.hu Heves megyei hírportál erről szóló tudósítását.

Hirdetmény

A hírportál csütörtökön azt írta, a Heves megyei Kiskörén aláírásgyűjtést kezdeményezett egy roma család elköltöztetése érdekében helybeliek egy csoportja, mert a családfő és négy fia rátámadt egy helybeli fiatalemberre, aki súlyosan megsérült. A kezdeményezők szerint a család tagjai évek óta zavarják a város nyugalmát.

A hírportál arról is tájékoztatott, hogy az érintett család a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezethez fordult és Kállai Ernő kisebbségi ombudsman is tájékozódott a történtekről.

A nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa az MTI-nek pénteken kijelentette: sem ő, sem hivatala nem ismeri a konkrét ügyet, így vizsgálatot sem indíthatott. Hozzátette: az esetről a sajtóból értesült, ezért a konkrét ügyben nem is nyilatkozhatott a heol.hu-nak.

Elképzelhetőnek tartja, hogy a cikkíró összekeverte a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet vezetőjével, Kállai Lászlóval, akivel nem áll rokoni kapcsolatban, de a jászsági vezető nem is ombudsman - jegyezte meg.

Kállai Ernő, aki szabadságát tölti, a kiskörei esetről az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott: ha a valóban olyan súlyos bűncselekmények történtek a városban, mit ahogy az a sajtóban megjelent, akkor az mélyen elítélendő cselekedet, és egy jogállamnak a büntető eszközeivel kell eljárnia ellenük.

A kisebbségi biztos kijelentette: kollektív büntetést semmilyen körülmények között nem lehet alkalmazni, ugyanis a jog nem teszi lehetővé, hogy egy teljes családot büntessenek, ha nem részesei a bűncselekménynek.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t csütörtökön arról tájékoztatta, hogy a rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a fiatalember támadói ellen, valamennyien szabadlábon védekezhetnek.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt