HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

FAZ: szükséges volt a gárda betiltása

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Gárda
2009 Július 16    Forrás: FigyelőNet, MTI


Ez a cikk archív

A Magyar Gárda betiltása szükséges volt, amit most a cigányok hátrányos helyzete kiküszöbölésének kell követnie - írta a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A német konzervatív napilap szerzője szerint Magyarország ebből a szempontból most válaszút elé érkezett.

Hirdetmény

Frankfurter Allgemeine Zeitung magyar származású szemleírója, Georg Paul Hefty írásának bevezetőjében arra emlékeztetett, hogy egy budapesti bíróság "túlságosan is hosszú előzmények után végre" betiltotta a szélsőjobboldali Magyar Gárdát. A cikkíró szerint egyáltalán nem véletlen az, hogy a bírói állásfoglalás alig néhány nappal a radikális Jobbik párt európai parlamenti választási sikere után született. A magyar állam - megriadva annak valószínűségétől, hogy a következő választások után a parlamentben elhangzó radikális szólamok nyomán állandó bocsánatkérésre kényszerül majd - elszánta magát arra, hogy behúzza a vészféket.

Történelmileg mindez Hefty szerint kevésbé a második világháborús nyilaskeresztesekre emlékeztet - ők ugyanis a náci Németország tényleges vazallusai voltak, miközben a mai "gárda" egyetlen külföldi hegemón hatalomra sem támaszkodik -, hanem az SA rohamosztagosok megalakulására a náci párt, az NSDAP korai szakaszában.

A "gárda" megalakulása - de hosszú időn keresztül történt megtűrése is - a cikkíró szerint ártott a nép összetartásának - beleértve az országban élő valamennyi állampolgárt -, ártott a magyar nemzeti konszenzusnak, beleértve a határon túl élő magyar kisebbségeket is, fenyegette az ország nemzetközi tekintélyét, és ártott annak - fogalmazott a Frankfurter Allgemeine Zeitung szemleírója.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján

  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestertCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt