2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Balogh Roland nyerte a rangos gitárversenyt
2009. 07. 16. 00:00

A Balogh fivérek szereplése dicsőség a zenész szakmának.

A fődíj egy nagyon értékes Gibson gitár, egy lemezfelvétel a Balik Farm Studio-ban, és a jövő évi, 44. Montreux-i Jazz Fesztiválon, meghívott előadóként való szereplés. Magyarországnak és a cigányságnak a győzelem hatalmas elismerés, hiszen a világ minden tájáról neveznek a versenyzők és egy előválogatás után, az előzetesen beküldött hangfelvételek alapján kilenc zenész kerül be az elődöntőbe, három pedig a döntőre.

A Duna Televízió rendezője, Sztanó Hédi és stábja a július 18-áig tartó Montreux-i Jazz Fesztiválon forgat Svájcban, a Genfi-tó partján, hogy a Duna Televízió nézői is bepillanthassanak a négy évtizedes múlttal rendelkező rangos rendezvényre. A fesztiválon forgatott film; a magyar tehetséggel, Balogh Rolanddal, valamint a zsűri elnökével Lee Ritenourral a világ egyik leghíresebb jazzgitárosával készült interjú részleteit július 17-én este hat órától láthatják a Nemzet Televíziója Híradójában.

Balogh Roland és Sztanó Hédi július 21-én, kedden a népszerű, 11.30-kor kezdődő Kívánságkor vendége lesz. A gitárverseny győztesének ikertestvére, Balogh Zoltán a jazz-zongoristák között méretteti meg magát, jó eséllyel a szombati döntőbe is bekerül, úgyhogy róla is hallhatnak még a nézők.

A Balogh fivérek szereplése dicsőség a zenész szakmának, hiszen az 1967-ben alapított Montreaux-i Jazz Fesztiválon több mint négy évtizede alatt olyan csillagok léptek fel, mint Eric Clapton, Miles Davis, Quincy Jones, Herby Hancock, Bobby McFerrin, Herbert Grönemeyer, Chris Rea, Chic Corea, Paco De Lucia, Joe Cocker, B.B. King, Ray Charles és még sorolhatnánk.