HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Választási csalás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség Hevesben

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  heves, csalás
2009 Július 14    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A Heves megyei roma kisebbségi választáson elkövetett csalás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség - adta hírül kedden a heol.hu megyei hírportál.

Hirdetmény

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság népszavazás és népi kezdeményezés rendje megsértésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást - tájékoztatta a honlapot a főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrség már több személyt kihallgatott az eljárás során - közölte a heol.hu-val Soltész Bálint.

A weboldal szerint, a főkapitányság egy kereskedelmi televízió híradása alapján indított eljárást.

Szőcsi Lajos feldebrői roma kisebbségi képviselő a csatornának ugyanis úgy nyilatkozott, hogy az MCF - Roma Összefogás Párt az elmúlt évi megyei cigány kisebbségi önkormányzati választásokon 30 ezer forintot ígért az elektoroknak, ha a párt listájára adják a szavazatukat. Szőcsi egyébként, a híradás szerint maga is az MCF színeiben politizál.

Hódi Sándor, a Heves Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat MCF-es elnöke a heol-nak úgy nyilatkozott, hogy Szőcsi személyes sértettség miatt fordult a médiához, mert "kikerült" a megyei önkormányzatból.

Benkár József, a Heves Megyei Választási Iroda vezetője az MTI-nek elmondta: a kisebbségi választásokon elektorként csak a kisebbségi önkormányzatok tagjai szavazhatnak.

Az MTI adatai szerint 2008 novemberében a megye 58 településén 262 elektor (települési cigány kisebbségi önkormányzati képviselő) adta le szavazatát, amelyek közül 249 voks bizonyult érvényesnek. Az elektorok pártlistákra voksolhattak.

A végeredmény szerint két akkor baloldali kötődésű roma szervezet: az MCF és az Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület (EURIE) nyerte az időközi megyei cigány kisebbségi önkormányzati választást.

A legtöbb, vagyis 104 voksot a Kolompár Orbán által vezetett MCF kapta, míg a második helyen - 88 szavazattal - a Teleki László szocialista országgyűlési képviselő nevével fémjelzett Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület végzett. A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség listájára 34 elektor szavazott, míg a Roma-Magyar Művészeti Oktatási Egyesület (RMMOE) 23 voksot szerzett.

Benkár József a szavazatszámlálást követően bejelentette: mindezek alapján az MCF 4, az EURIE 3, a Lungo Drom 1, a RMMOE pedig ugyancsak egy mandátumot nyert a 9 tagú megyei testületben.

A voksolásra azt követően került sor, hogy tavaly júliusban a Heves Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat kimondta feloszlatását, majd az Országos Választási Bizottság november 16-ra kitűzte az időközi kisebbségi önkormányzati választást.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Rafael Gyula az Echo Tv-ben

  • Miért tüntette el az ORÖ a romagyilkosságok áldozatainak emléktábláját?

  • Érzékenyítő tréningre küldik a romákat diszkrimináló biztonsági őröket

  • Rafael Gyula: Rágalomhadjárat ellenem?

  • Máté Dezső: Ha angolul beszélek, akkor külföldi vagyok és nem magyar cigányCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt