2024 April 18., Thursday/Andrea, Ilma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Gárdisták fenyegetésével toroltatták meg a vásárlói reklamációt
2009. 07. 10. 00:00

A család életveszélyes fenyegetés és zaklatás miatt feljelentést tett a rendőrségen.

Békéscsabán, csütörtök este 10 órakor egy kismama levest és tortillát rendelt egy ételt szállító cégtől, mert aznap nem bírt főzni. A futár időben ki is szállította a vacsorát, majd miután elment, az anyuka csak akkor vette észre, hogy szállítás közben összeömlött az étel. Telefonon reklamált a cégnél, és kérte, küldjenek egy másik levest - idézte fel a történteket a RomNetnek Kovács János, békéscsabai vajda. Közlése szerint az ételszállítók e helyett verőlegényeket küldtek a cigányokra, azzal, hogy ne merjenek reklamálni, ugyanis "jó nekik a moslék is".

Kovács János azt mondta, a "Lekvár" néven közismert verőlegény négy-öt gárdista ismerősével rontott rá a kismamára, majd másnap 15-20 társával, köztük több fekete egyenruhát és árpádsávos kendőt viselő gárdistával tért vissza. Azzal fenyegették meg a családot és a segítségükre siető szomszédokat, hogy Molotov-koktélokkal gyújtják fel a házukat, vagy agyonlövik őket.

A békéscsabai cigányvajda azt mondta, éjszakára járőrözni fognak a Békés megyei város utcáin, mert attól tartanak, hogy a hétvégre, az ország több településén meghirdetett tüntetések miatt, amit a magyar gárda feloszlatása ellen szerveztek, annyira felfokozódhat a hangulat, hogy valóra váltják a fenyegetéseket.

A család életveszélyes fenyegetés és zaklatás miatt feljelentést tett a rendőrségen.