HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nyomoznak a Szabolcs megyei cigány önkormányzat gazdálkodása miatt

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  varga, zoltán, varg
2009 Július 08    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Gazdasági visszaélések gyanúja miatt feljelentést tett a Szabolcs megyei cigány önkormányzat egyik képviselője a testületet irányító cigányvezető ellen, mivel az elnök 25,5 millió forintos éves költségvetésből mintegy 3,5 millióval nem tud elszámolni. Varga Zoltán a hiányosságokra, mint a pénzügyi ellenőrző bizottság elnökhelyettese, többször felhívta a figyelmét a képviselőtársainak, de az süket fülekre talált, ezért lemondott mandátumáról, majd a rendőrségen feljelentést tett. A megyei hatóság már elrendelte a nyomozást - értesült a RomNet.

Hirdetmény

Varga Zoltán a RomNetnek azt mondta: 2007-től, képviselői időszaka alatt, mint a pénzügyi bizottság elnökhelyetteseként több alkalommal kérte Lakatos István elnököt és a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság elnökét, hogy a működésünk során átláthatóbb tájékoztatást adjanak, de mint fogalmazott, "sosem talált érdemi meghallgatásra".

Tájékoztatása szerint a 2008. évi költségvetési évben, amely több mint 25 és fél millió forint volt, több soron talált képviselőtársaival olyan kiadásokat, mely mögött sem bizottsági, sem közgyűlési határozat nem volt. Ezzel szemben minden forintról számlák voltak bekönyvelve, melyek mögött valós teljesítmény valószínűleg nincs.

Varga Zoltán azt mondta: a gazdasági visszaélések miatt májusban feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, a rendőrség a megyei érdekképviselettől bekérték a kiadási-bevételi pénztárbizonylatokat, számlákat, és a nyomozók ellenőrzik az egész könyvelést.

A roma politikus közlése szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzatot vezető Lakatos István, aki a megyei Lungo Drom elnöke is, 3-3,5 millió forint körüli összeget számolt el "kétes körülmények között". Példaként sorolta, hogy az elnök kiküldetésre 1 millió, reprezentációra 700 ezer, ismeretlen szervezetek megbízatására több százezer forintokat fizetett ki, amely mögött valós teljesítési igazolás nem volt mellékelve.

Varga Zoltán azt mondta, a pénzügyi visszaélések gyanúja miatt lemondott képviselői mandátumáról is, és "teljes mértékben elhatárolódik a testülettől".Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!

  • Az FCÖ-ben újra nyert Csóka János PálCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt