2024 April 18., Thursday/Andrea, Ilma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Nyomoznak a Szabolcs megyei cigány önkormányzat gazdálkodása miatt
2009. 07. 08. 00:00

Varga Zoltán azt mondta, a pénzügyi visszaélések gyanúja miatt lemondott képviselői mandátumáról.

Varga Zoltán a RomNetnek azt mondta: 2007-től, képviselői időszaka alatt, mint a pénzügyi bizottság elnökhelyetteseként több alkalommal kérte Lakatos István elnököt és a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság elnökét, hogy a működésünk során átláthatóbb tájékoztatást adjanak, de mint fogalmazott, "sosem talált érdemi meghallgatásra".

Tájékoztatása szerint a 2008. évi költségvetési évben, amely több mint 25 és fél millió forint volt, több soron talált képviselőtársaival olyan kiadásokat, mely mögött sem bizottsági, sem közgyűlési határozat nem volt. Ezzel szemben minden forintról számlák voltak bekönyvelve, melyek mögött valós teljesítmény valószínűleg nincs.

Varga Zoltán azt mondta: a gazdasági visszaélések miatt májusban feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, a rendőrség a megyei érdekképviselettől bekérték a kiadási-bevételi pénztárbizonylatokat, számlákat, és a nyomozók ellenőrzik az egész könyvelést.

A roma politikus közlése szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzatot vezető Lakatos István, aki a megyei Lungo Drom elnöke is, 3-3,5 millió forint körüli összeget számolt el "kétes körülmények között". Példaként sorolta, hogy az elnök kiküldetésre 1 millió, reprezentációra 700 ezer, ismeretlen szervezetek megbízatására több százezer forintokat fizetett ki, amely mögött valós teljesítési igazolás nem volt mellékelve.

Varga Zoltán azt mondta, a pénzügyi visszaélések gyanúja miatt lemondott képviselői mandátumáról is, és "teljes mértékben elhatárolódik a testülettől".