HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Fidesz: megbukott az Út a munkához program

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  fidesz, út, munkához, megbukott
2009 Július 07    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Farkas Flórián szerint újra kell gondolni az Út a munkához programot, az ugyanis megbukott. A fideszes politikus Teleki László keddi tájékoztatójára reagált, ahol a romaügyi miniszterelnöki megbízott arra biztatta a vállalkozásokat, pályázzanak a romák foglalkoztatását elősegítő programokra.

Hirdetmény

"Én nem találkoztam olyan cigány emberrel, aki az Út a munkához elnevezésű program keretén belül munkában lett volna" - összegezte az európai parlamenti választási kampánykörútján szerzett tapasztalatait az MTI-nek Farkas Flórián.

Az Út a munkához program bukását szerinte látja a kormány és Teleki László is. Hozzátette, olyan program kellene, amelyben az emberek, elsősorban a cigány önkormányzati képviselők és a cigány civil szervezetek is részt tudnak vállalni.

A fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta: munkahely-növekedés nem képzelhető el gazdasági fellendülés nélkül, a "Gyurcsány-Bajnai-páros" munkájából azonban az látszik, hogy erre nem képesek, semmit sem változtatnak ugyanis a jelenlegi helyzeten. Mióta hatalmon vannak, csak nő a munkanélküliségi ráta - jegyezte meg.

Közölte, egyetlen megoldás van arra, hogy ez a súlyos helyzet - amely nemcsak a cigányokat, hanem az egész társadalmat sújtja - megoldódjon: gazdasági váltásra és új választásra van szükség.

Teleki László keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP arra biztatja a vállalkozásokat, vegyenek részt a romák foglalkoztatását is elősegítő programokban, amelyekre több tízmilliárd forint áll rendelkezésre.

Külön források nincsenek, de a nagyobb és a kisebb vállalatok is pályázhatnak a különböző képzéseket lehetővé tévő "Lépj egyet előre" programra, valamint uniós forrásokra a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél - közölte az MSZP országgyűlési képviselője, romaügyi miniszterelnöki megbízott.

Szerinte kívánatos lenne, ha a közfoglalkoztatást biztosító programok, például az Út a munkába program mellett a közbiztonság elősegítésében, például a polgárőrség keretében is részt vehetnének a romák.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Gyöngyöspatai iskolaügy: Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítés

  • Cigány autonómia

  • Rasszista demonstrációt hirdetett Miskolcra és Sályra a Mi Hazánk Mozgalom

  • Csak zaklatásért ítélték el a Betyársereg öt tagját

  • Orbán Viktornak végig kell mennie az úton – Forgács István a MandinernekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt