2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Fidesz: megbukott az Út a munkához program
2009. 07. 07. 00:00

Az Út a munkához program bukását látja a kormány és Teleki László is.

"Én nem találkoztam olyan cigány emberrel, aki az Út a munkához elnevezésű program keretén belül munkában lett volna" - összegezte az európai parlamenti választási kampánykörútján szerzett tapasztalatait az MTI-nek Farkas Flórián.

Az Út a munkához program bukását szerinte látja a kormány és Teleki László is. Hozzátette, olyan program kellene, amelyben az emberek, elsősorban a cigány önkormányzati képviselők és a cigány civil szervezetek is részt tudnak vállalni.

A fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta: munkahely-növekedés nem képzelhető el gazdasági fellendülés nélkül, a "Gyurcsány-Bajnai-páros" munkájából azonban az látszik, hogy erre nem képesek, semmit sem változtatnak ugyanis a jelenlegi helyzeten. Mióta hatalmon vannak, csak nő a munkanélküliségi ráta - jegyezte meg.

Közölte, egyetlen megoldás van arra, hogy ez a súlyos helyzet - amely nemcsak a cigányokat, hanem az egész társadalmat sújtja - megoldódjon: gazdasági váltásra és új választásra van szükség.

Teleki László keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP arra biztatja a vállalkozásokat, vegyenek részt a romák foglalkoztatását is elősegítő programokban, amelyekre több tízmilliárd forint áll rendelkezésre.

Külön források nincsenek, de a nagyobb és a kisebb vállalatok is pályázhatnak a különböző képzéseket lehetővé tévő "Lépj egyet előre" programra, valamint uniós forrásokra a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél - közölte az MSZP országgyűlési képviselője, romaügyi miniszterelnöki megbízott.

Szerinte kívánatos lenne, ha a közfoglalkoztatást biztosító programok, például az Út a munkába program mellett a közbiztonság elősegítésében, például a polgárőrség keretében is részt vehetnének a romák.