HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kolompár Orbánt mégsem sikkasztással gyanúsítják

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kolompár, per
2009 Július 03    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Sajtóhírekkel ellentétben jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és nem sikkasztás gyanújával emeltek vádat Kolompár Orbán ellen - derül ki a pénteken az MTI birtokába került vádiratból.

Hirdetmény

Kolompár Orbánt, a Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet vezetőjét, az Országos Cigány Önkormányzat elnökét egy, még 2006-ban az Országos Foglalkoztatási Közalapítványtól nyert támogatással összefüggésben azzal vádolják, hogy 2,7 millió forinttal nem szabályszerűen számolt el.

Az érdekképviseleti vezető a vádirat szerint a 2005 novemberében elnyert mintegy 13 millió forintos, a roma munkaerő piaci szolgáltató hálózat kialakítására című program megvalósítására elnyert támogatás első részletének elszámolásakor, 2006 novemberében 2 millió 679 ezer forinttal úgy számolt el a programot lebonyolító kiskunmajsai szervezetnek, hogy a bizonylatokon szereplő gazdasági tevékenység valótlan tartalmú volt, mivel nem a bizonylatokon szereplő időpontokban, hanem később valósult meg.

A szervezet összesen 7 millió 221 ezer 846 forint támogatást hívott le az elnyert 13 millió forintból, ennek kétharmadát átutalta a kiskunmajsai szervezetnek. A fennmaradó összeget az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány nem folyósította az első támogatás elszámolásában felmerült problémák miatt - derül ki a vádiratból.

Kolompár Orbán ellen további két ügyben is folyik eljárás az OCÖ gazdálkodásában 2003 és 2005 között történt súlyos visszaélések, illetve egy uniós pályázati támogatással összefüggésben jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt. A roma vezető az MTI megkeresésére az ellene folyó vizsgálatokról nem kívánt nyilatkozni, arra hivatkozva, hogy "folyamatban lévő ügyekről van szó".Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt