HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ma eldőlhet: beszüntetik a Magyar Gárdát?

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Magyar, Gárda
2009 Július 02    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Ma tartják a Magyar Gárda Egyesület megszüntetése iránti polgári per másodfokú tárgyalását a Fővárosi Ítélőtáblán; az érdemi döntés akár az első tárgyaláson megszülethet, miután másodfokon csak szűk körben van lehetőség bizonyításra. Lukács Zsuzsanna, a Fővárosi Ítélőtábla elnökének tájékoztatása szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság reggel hét órakor lezárja a Fekete Sas utcai épület bejárata előtti útszakaszt. A tárgyalás befejezéséig tartó intézkedés a II. kerület Fekete Sas utca, Henger utca, Tölgyfa utca által határolt részét, illetve az ottani benzinkút Fekete Sas utcával határos ki- és bejáratát érinti.

Hirdetmény

A Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület feloszlatásáért indított polgári per első fokon tavaly márciusban kezdődött a Fővárosi Bíróságon. A felperesként eljáró Fővárosi Főügyészség a szervezet 2007. december 9-én, Tatárszentgyörgyön tartott felvonulása után döntött arról, hogy bíróság előtt kezdeményezi a társadalmi szervezet megszüntetését. A rendezvényen több száz gárdista vett részt egyenruhában, s alakzatban menetelve vonultak végig a község meghatározott utcáin. A demonstráción a felszólalások középpontjában a "cigánybűnözés" állt, amelynek áldozata a felszólalók szerint a magyar lakosság, és amelyről szerintük a média hallgat.

Az ügyészség szerint az egyesület a tényleges tevékenységét az egyesületi joggal visszaélve végzi, működése a cigány népcsoport szabadságának és jogainak olyan fokú sérelmével jár, amely indokolja a feloszlatást.

A Fővárosi Bíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletével tavaly decemberben oszlatta fel az egyesületet. Az elsőfokú eljárás során a bírót megfenyegették, aki elfogultságot jelentett, így az ügyet már másik bíró fejezte be. A bíró szóbeli indokolásában emlékeztetett arra, hogy a tatárszentgyörgyi felvonulást közjogi méltóságok, köztük Sólyom László államfő, továbbá a parlamenti pártok egybehangzóan ítélték el.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján

  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestertCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt