2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Civilek a szélsőjobb ellen: részeredmény a Magyar Gárda betiltása
2009. 07. 02. 00:00

"Ez sajnos csak egy csatagyőzelem, a háborút még nem nyertük meg".

"Ez sajnos csak egy csatagyőzelem, a háborút még nem nyertük meg" - mondta a néhány száz résztvevő előtt a megmozdulás ötletadóját, a Baloldali Feminista Hálózatot képviselő Alföldi Andrea. Emlékeztetett arra: a történelem folyamán mindig akadtak, akik mások tudatlanságára, félelmére alapozva próbáltak érvényesülni. A Jobbikot az aktivista "az új magyar fajvédő pártnak" nevezte.

"Mi vagyunk az okosabbak, mi vagyunk többen" - mondta a Demokratikus Hálózatot képviselő Galba-Deák Ádám, aki - több felszólalóhoz hasonlóan - közölte, szükség van arra, hogy a szélsőségesek térnyerése ellen fogjon össze minden más politikai erő.

"Egyetlen lehetőségünk van: az összefogás" - mondta Droppa György (Duna Kör), míg Noé Krisztina (Társadalmi Demokráciáért Mozgalom) azt hangsúlyozta: egyértelműen el kellene határolódnia a szélsőjobbtól a Fidesznek, amely ma "összekacsint a szélsőjobbal".

Megjegyezte: üröm is vegyül a Magyar Gárda betiltása feletti örömbe, mivel a parlament hétfőn elfogadta az adótörvényeket, amelyek szerinte a kisebb jövedelműekkel fizettetik meg a jobban keresők adócsökkentését, ez pedig a Jobbik további erősödéséhez vezethet.

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett ítéletében jogerősen feloszlatta a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet.