HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A roma önkormányzat feloszlatását is kezdeményezik a távozók

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Farkas, kolompár, OCÖ
2009 Június 24    Forrás: Joó István - Magyar Nemzet


Ez a cikk archív

Bomlik az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) meghatározó koalíciós szervezete, a Magyarországi Cigányszervezetek Országos Fóruma (MCF). Tegnap két OCÖ-képviselő tudatta, kilépnek az MCF-ből, és kezdeményezik a baloldali vezetésű roma önkormányzat feloszlatását, mivel elmaradt a kormány bírálata, kudarcot vallott a választásokon a roma párt.

Hirdetmény

Úgy tűnik, meg vannak számlálva a jelenlegi Országos Cigány Önkormányzat napjai. Ismert, hogy mind az OCÖ-t, mind legerősebb szervezetét, az MCF-et a három büntetőeljárás alá vont Kolompár Orbán vezeti. Kolompárnak, aki 2007 elején csak néhány lungo dromos frakciótag átcsábításával üthette el Farkas Flóriánt az OCÖ-elnökségtől, most azt kellett tudomásul vennie: két "tősgyökeres" MCF-es frakciótársa távozik a pártból. Az egyik kilépett Daróczi Sándorné, az OCÖ pénzügyi bizottságának elnöke, a másik Sárközi Károly, az OCÖ elnökhelyettese.

Értesüléseink szerint ezek után erősen kétséges, hogy megvan-e még a balliberális koalíció egyébként is ingatag többsége a képviselő-testületben. Ismert, hogy az egyik koalíciós partner, a Roma Polgárjogi Mozgalom (RMP) frakcióvezetője, Dancs Mihály (Horváth Aladár RPM-elnök bizalmasa) előzetes letartóztatásban van szocpollakások építésével összefüggő csalás miatt. Kertész Lóránt, a hasonló nevű Országos Roma Polgárjogi Mozgalom elnöke korábban már kezdeményezte az OCÖ feloszlatását, a nagy létszámú jobboldali Lungo Drom pedig folyamatosan ezt sürgeti ellenzékből. Teleki László (MSZP) fél éve azt követelte (hiába) Kolompártól, számoljon el büntetőügyeivel képviselőtársai előtt.

Az MCF-nek és azon keresztül a roma önkormányzatnak folyamatosan erős bírálattal kellene illetnie a kormányt, amiért csak színleg érez a romákkal, miközben tudatosan szembefordítja egymással a többséget és a kisebbséget, hogy elterelje magáról a kilátástalan helyzetbe hozott össztársadalom indulatát - állapította meg lapunk érdeklődésére Sárközi Károly. Rámutatott: a korrupció miatt még a cigányság felzárkóztatására szánt pénzek is elfolytak. Kilépésének másik indokául azt hozta fel Sárközi, hogy az MCF választási pártként csúfosan megbukott az európai parlamenti választáson, hiszen a szavazatoknak csak 0,46 százalékát kapta. "Vagyis annak ellenére nem igazolódtak az etnikai kisebbségi párthoz fűzött remények - magyarázta -, hogy Kolompárék szerint sorozatosan rasszista indítékból gyilkoltak meg romákat az utóbbi időkben." Hangsúlyozta: a roma politika csak akkor tisztulhat meg, ha a cigány közösség országos önkormányzata feloszlik, ahogyan azt a Lungo Drom is kezdeményezte.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt