2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Riasztófegyverrel állon lőttek egy roma férfit Nagykanizsán
2009. 06. 17. 00:00

A lövés az állán érte, nagyjából százforintos nagyságú sebet okozva.

A beszámoló szerint a sértett, B. Zoltán egy nagykanizsai középület előtt, az utcán édesanyjára várt még június 7-én, vasárnap délután. Elmondása alapján egy fiatal, fekete bakancsos, fekete ruhás, fekete baseball sapkás férfi jött felé, aki furcsán bámult rá.

"Bevallom, nagyon sötét bőrű cigányember vagyok, lehet, hogy ezért bámult, én csak ösztönösen visszanéztem, de ez elég volt neki, hogy belém kössön és támadjon" - idézte a lap a sértettet.

A középkorú roma férfi azt mondta: a fiatalember ordítani és durván káromkodni kezdett, hogy miért nézi őt. Ezután hirtelen az oldalán viselt valamilyen tartóból elővett egy fegyvert, azzal a mozdulattal fel is húzta, és rászegezte. A sértett elmondása szerint a fegyver után nyúlt, hogy elvegye a támadótól, aki azonban azonnal elsütötte azt. A lövés az állán érte, nagyjából százforintos nagyságú sebet okozva.

A támadó elfutott, a meglőtt férfihez rendőrt hívtak, majd kórházba szállították. A történtekkel kapcsolatban Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerdán az MTI-nek annyit mondott: valóban történt olyan eset, amikor egy férfi egy másikat az utcán riasztófegyverrel meglőtt. Nincs arról adatuk, hogy a meglőtt ember roma vagy sem.

Hozzátette: a nagykanizsai rendőrök súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoznak az ügyben.