HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kolompár: A cigányok féltek, bepánikoltak

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kolompár
2009 Június 10    Forrás: Pálffy Lajos-MNO


Ez a cikk archív

Az érdektelenséget és a politikai pártoktól való elfordulást is okolta Kolompár Orbán az MNO-nak azért, hogy 0,7 százalékot kapott az MCF Roma Összefogás listája vasárnap. Kolompár szerint a cigányok is jobbat vártak, mint amit kaptak. Az OCÖ elnöke közölte: októberben áll bírái elé a jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt Kecskeméten induló perében.

Hirdetmény

A cigány választók távolmaradását általában firtató kérdésünkre Kolompár Orbán arról beszélt, hogy "akik eddig is szoktak, az a 15-20 ezer, azok most is elmentek", és az a fontos, hogy a Roma Összefogás be is gyűjtötte szavazataikat. Kolompár szerint az érdektelenség, a politikai pártoktól való elfordulás a romákra is jellemző, ők is jobbat vártak, mint amit kaptak az utóbbi néhány esztendőben.

Féltek, bepánikoltak

Féltek és "bepánikoltak" a cigányok azokon a településeken, ahol korábban a gyilkosságok, Molotov-koktélos támadások történtek - így kommentálta az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke azt, hogy Olaszliszkán, Galgagyörkön, Pátkán és Tatárszentgyörgyön sokszor a szavazatok 25 százalékánál is többet kapott a Jobbik. A cigányok a traumát még nem tudták feldolgozni, viszont a többségi társadalom meg elment szavazni, és a Jobbikra adta le voksát - értékelte a helyzetet Kolompár. Felvetésünkre, hogy a hét, cigányok által sűrűbben lakott megyében hogyan futhatott be másodikként a baloldal által szélsőségesnek, rasszistának tartott párt, az OCÖ elnöke arról beszélt, hogy most is folyik az eredmények elemzése, amik nekik is meglepetést okoztak. Az MCF Roma Összefogás ugyanis 20-50 ezer szavazatot várt többek között ezekből a megyékből is. Arra a kérdésre, hogy miként történhetett meg az, hogy 22 400 leadott kopogtatócédula után csak 13 440 szavazatot tudtak realizálni, Kolompár úgy vélekedett, hogy biztosan lehettek olyanok is, akik nekik adták a cédulát, de másokra szavaztak.

Mihamarabb bírái elé akar állni

Az OCÖ elnöke nem örült annak, hogy az EP-választások miatt elhalasztották június másodikára kitűzött perét. A kecskeméti bíróság előtt jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt kellett volna megjelennie, mert nem tudott elszámolni 7,2 millió forint felvett támogatással. Kolompár viszont az MCF Roma Összefogás listájának 11. helyén szerepelt, ezzel mentelmi jogot szerzett, így a tárgyalást el kellett halasztani. Az OCÖ elnöke úgy tudja, hogy most októberre tűzték ki az első tárgyalást, ügyvédjét legalábbis erről értesítették. Kolompár hangsúlyozta: minél előbb a tárgyalóteremben szeretné tisztázni magát, semmi oka sincs halasztani a dolgot, ezért még januárban kezdeményezte is a per felgyorsítását.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt