2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Jövő héten kezdődik Kolompár Orbán büntetőpere Kecskeméten
2009. 05. 26. 00:00

Az ügyészség szerint Kolompár Orbán és társai foglalkoztatási pályázaton elnyert, összesen 7,2 millió forintnyi támogatást használtak fel jogosulatlanul.

Egy hét múlva, június 2-án kezdődik a Kecskeméti Városi Bíróságon Kolompár Orbán, a Kiskunmajsai Cigány (Roma) Érdekképviseleti Szervezet, egyben az Országos Cigány Önkormányzat elnökének büntetőpere - mondta a Független Hírügynökségnek Sárközy Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság sajtótitkára. A roma politikust jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével vádolják, amelynek büntetési maximuma 5 évig terjedő szabadságvesztés.

Az egy hét múlva kezdődő büntetőpert a városi bíróságon június 4-én, majd 9-én, ezt követően pedig újabb négy tárgyalási napon folytatják. A Kecskeméti Ügyészség által még tavaly decemberben benyújtott vádiratban nem csak Kolompár Orbán, hanem felesége, valamint egy keceli férfi és a Kiskunmajsai Cigány (Roma) Érdekképviseleti Szervezet adminisztrátorának neve is szerepel.

Az ügyészség szerint Kolompár Orbán és társai foglalkoztatási pályázaton elnyert, összesen 7,2 millió forintnyi támogatást használtak fel jogosulatlanul. Az ügyészség szerint Kolompár Orbán a roma szervezet számlájára érkezett milliók felhasználását a felesége által vezetett, az Orbán család tulajdonában lévő vendéglátó és építőipari kft, valamint a keceli férfi által képviselt keceli építőipari bt. fiktív számláival igazolta. Az összeg valóságos felhasználásról - arról, hogy valójában mire fordították - jelenleg nincs információja az ügyészségnek.