2024 April 18., Thursday/Andrea, Ilma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Halálosan megfenyegették az OCÖ elnökét
2009. 05. 21. 00:00

"Megdöglesz te rohadék. Nem tudod, hogy mi vár rád és a fajodra."

"Megdöglesz te rohadék. Nem tudod, hogy mi vár rád és a fajodra." - ez az egyik üzenet tartalma, amit 2009. május 21-én, emailen keresztül kapott az OCÖ elnöke.

Nem ez az egyetlen üzenet, amit a roma vezetőnek címeztek. Sorozatosan fenyegető hangvételű levelek érkeznek az Országos Cigány Önkormányzathoz, amiben nemcsak őt, hanem egész roma lakosságot fenyegetik. "Halál az összes cigányra, le kell mészárolni az összeset. Meg van a módszer hozzá, csak be kell vezetni." - olvasható az egyik OCÖ-höz tegnap eljuttatott levélben.

"Nem tűrhetjük, hogy a jelenlegi nehéz szociális és gazdasági helyzetben, tovább tetőzze problémáinkat az, hogy rettegésben kell élnünk! Véget kell vetnünk annak, hogy Európa szívében Magyarország az egyre jobban gyűrűző cigány ellenesség országa legyen." - nyilatkozta Kolompár Orbán. Hozzátette: diplomás roma fiataljaink most azon dolgoznak, hogy eljuttassák a magyarországi cigányság hangját az európai parlament falai közé! Ezek a fenyegető üzenetek is azt mutatják, hogy a hazai cigányságnak szüksége van arra, hogy önálló érdekképviselete legyen Brüsszelben, mert ma Magyarországon nem jó és nem biztonságos cigánynak lenni. - hangsúlyozta a roma politikus.

Kolompár Orbán az egyre gyakrabban érkező fenyegető hangvételű levelek miatt feljelentést tesz az Országos Rendőr Főkapitányságon.