HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

"A roma munkaerő nélkül összeomlana Siófok gazdasága"

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Járóka, siófok
2009 Május 15    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Az elmúlt évek tapasztalatairól és eredményeiről folytatott tárgyalást Járóka Lívia Siófok vezetőivel, a Somogy megyei város polgármesteri hivatalában. A megbeszélést során a Fidesz-KDNP néppárti képviselőnője beszámolt az elkövetkező európai parlamenti ciklussal kapcsolatos terveiről, valamint kiemelte: a romák valós integrációja jövedelmező befektetés a nemzeti költségvetés számára.

Hirdetmény

A polgármesteri hivatal Balaton Termében tartott megbeszélésen részt vett dr. Balázs Árpád siófoki polgármester, Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Önkormányzat elnöke, dr. Gruber Attila országgyűlési képviselő, Németh Lajos, a Megyei Közgyűlés elnöke és Csorba Ottó, a Somogy Megyei Önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője is. A tárgyalás során a szakemberek beszámoltak Siófok városának a romák integrációja terén elért eredményeiről. Mint elmondták, a viszonylag kis létszámú siófoki roma közösség számára megfelelő költségvetés áll rendelkezésre, így az önkormányzattal együttműködésben figyelemreméltó eredményeket értek el mind a minőségi oktatás mindenki számára elérhető tétele, mind a közmunka keretében megvalósuló foglalkoztatási programok terén. Ahogy dr. Balázs Árpád polgármester fogalmazott: "Siófok gazdasága és különösen az idegenforgalom összeomlana a roma munkaerő nélkül".

Járóka Lívia az egyeztetés folyamán hangsúlyozta, hogy támogatni kell a bevált gyakorlatok cseréjét a helyi hatóságok között, továbbá minden szakmai és pénzügyi feltételt biztosítani kell az önkormányzatok számára, hogy a sikeres kezdeményezéseket átültethessék és megvalósíthassák. "A romák minőségi oktatáshoz való egyenlő hozzáférésének biztosítása és foglalkoztatásuk bővítése jövedelmező befektetés, hiszen egyre inkább a társadalom hozzájáruló tagjaivá válnak, ahelyett, hogy a köztámogatások kedvezményezettei maradnának. A befizetett adók növekedése és a közpénzből kifizetett támogatások csökkenése pedig együttesen nettó hasznot jelent a nemzeti költségvetés számára" - fogalmazott Járóka. A tárgyalást követően a politikusok megtekintették a Siófokon újonnan megnyitott "Europe Direct" tájékoztatási irodát, majd lakossági fórumot tartottak a Kálmán Imre Kulturális Központban.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Március   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kedden kísérik utolsó útjára Szentandrássy István festőművészt

  • Setét Jenő: Mi a többséget védjük saját magától

  • Perújítást akar a romagyilkosságok ügyében elítélt egyik elkövető

  • Elbúcsúztatták Szentandrássy István festőművészt

  • Gyurcsányék szerepét vizsgáltatná a romagyilkosCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt