HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Folytatódik a nyomozás a tatabányai cigányellenes feliratok ügyében

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  tatabánya, nyomozás
2009 Május 12    Forrás: boon.hu


Ez a cikk archív

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség főügyész-helyettesének nyilatkozata az április végén Tatabányán megjelent cigányellenes feliratokkal kapcsolatban nem befolyásolja a rendőrség nyomozását az ügyben - mondta hétfőn a parlamentben Kovács Tamás legfőbb ügyész egy interpellációra válaszolva.

Hirdetmény

Korábban a megyei főügyész helyettese a romaellenes feliratokat rongálásnak minősítette, miközben a rendőrség nagy nyilvánosság előtt elkövetett izgatás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Az MSZP képviselői a legfőbb ügyész válaszát megnyugtatónak nevezték, ezért elfogadták.

A tatabányai rendőrség két héttel ezelőtt indított eljárást, miután Tatabánya utcáin "Cigányirtás, Gázkamrát a cigányoknak, Meghaltok cigányok!" feliratok jelentek meg. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség főügyész helyettese szerint közösség elleni izgatáshoz szükséges uszításnak nem nevezhető jogilag a felirat. Ahogy mondta: "Túl általános a felirat, nem egy személy, hanem egy csoport ellen irányul. A bírói gyakorlat azt mondja, az uszítás ... olyan gyűlölet felkeltésére irányul, ami aktív tevékenységbe megy át."

Horváth Csaba és Lukács Zoltán szocialista képviselők interpellációjukban felhívták a figyelmet a Legfelsőbb Bíróság idevonatkozó határozatára. Eszerint: "a bűncselekmény megvalósulásához elegendő, ha az elkövető tudatában van annak, hogy sokak előtt tett megnyilvánulása gyűlölet szítására alkalmas. ... feltétlenül magába foglalja annak felismerését is, hogy a felhevített gyűlölet szélsőséges aktivitásba (...végső esetben - erőszakos jellegű - cselekvésbe) csaphat át."Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kárpátaljai magyar cigányok ellen hajtottak végre pogromot

  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt