HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Folytatódik a nyomozás a tatabányai cigányellenes feliratok ügyében

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  tatabánya, nyomozás
2009 Május 12    Forrás: boon.hu


Ez a cikk archív

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség főügyész-helyettesének nyilatkozata az április végén Tatabányán megjelent cigányellenes feliratokkal kapcsolatban nem befolyásolja a rendőrség nyomozását az ügyben - mondta hétfőn a parlamentben Kovács Tamás legfőbb ügyész egy interpellációra válaszolva.

Hirdetmény

Korábban a megyei főügyész helyettese a romaellenes feliratokat rongálásnak minősítette, miközben a rendőrség nagy nyilvánosság előtt elkövetett izgatás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Az MSZP képviselői a legfőbb ügyész válaszát megnyugtatónak nevezték, ezért elfogadták.

A tatabányai rendőrség két héttel ezelőtt indított eljárást, miután Tatabánya utcáin "Cigányirtás, Gázkamrát a cigányoknak, Meghaltok cigányok!" feliratok jelentek meg. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség főügyész helyettese szerint közösség elleni izgatáshoz szükséges uszításnak nem nevezhető jogilag a felirat. Ahogy mondta: "Túl általános a felirat, nem egy személy, hanem egy csoport ellen irányul. A bírói gyakorlat azt mondja, az uszítás ... olyan gyűlölet felkeltésére irányul, ami aktív tevékenységbe megy át."

Horváth Csaba és Lukács Zoltán szocialista képviselők interpellációjukban felhívták a figyelmet a Legfelsőbb Bíróság idevonatkozó határozatára. Eszerint: "a bűncselekmény megvalósulásához elegendő, ha az elkövető tudatában van annak, hogy sokak előtt tett megnyilvánulása gyűlölet szítására alkalmas. ... feltétlenül magába foglalja annak felismerését is, hogy a felhevített gyűlölet szélsőséges aktivitásba (...végső esetben - erőszakos jellegű - cselekvésbe) csaphat át."Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • KÁSLER MIKLÓS: A ROMA SZAKKOLLÉGIUMOK ELŐSEGÍTIK A TEHETSÉGEK KIBONTAKOZTATÁSÁT

  • Azért kellett mennie a CEU-nak, mert Soros támogatta a romákat?

  • Rafael Gyula: a baloldali pártok mondják fel a Jobbikkal való együttműködésüket!

  • Rafael Gyula az Echo Tv-ben

  • Miért tüntette el az ORÖ a romagyilkosságok áldozatainak emléktábláját?CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt