HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kiskunlacháza: Kolompár hangulatkeltésnek tartja az ellenzéki megnyilvánulást

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Május 05    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Kolompár Orbán hangulatkeltésnek tartja a Fidesz-KDNP bocsánatkérésre való felszólítását, egyben felhívta a figyelmet arra, hogy a munkacsoport a cigánybűnözés kifejezést meghonosító Jobbik alelnökkel áll szövetségen, és ne játssza a három majom szerepét.

Hirdetmény

Sajtóközlemény

Válasz a FIDESZ-KDNP Frakciószövetség Emberi jogi munkacsoport nyilatkozatára


Tisztelt Országgyűlési Képviselő Urak és Hölgyek!

2009. május. 5-én kiadott nyilatkozatukkal kapcsolatban az OCÖ és az MCF Roma Összefogás Párt elnökeként a Kiskunlacházán történt sajnálatos eseményekkel kapcsolatban a következőkről kívánom tájékoztatni Önöket :

Roma vezetőként, demokrataként és családapaként is minden erőszakos cselekedetet elítélek. Különösen akkor, ha az védtelenek, különösen gyermekek vagy idősek ellen irányul.

Az erőszak mellett ugyanígy elítélem az erőszakra buzdítást, a kirekesztő és megosztó magatartást. Nyilatkozataimat ha követték volna, tudhatnák, hogy ezt az álláspontomat következetesen képviselem, munkámat az ország társadalmi békéjének megteremtése érdekében teszem.

A 12 éves kiskunlacházi kislánnyal történt erőszakos cselekedetet mélyen ismételten elítélem.

Sajnálom, ha az ügy kapcsán egyes kereskedelmi médiumokban közölt nyilatkozatomból kiragadtak egy szerencsétlen mondatrészt, amely félremagyarázásra és újbóli hangulatkeltésre adott okot.

Ugyanakkor szíves figyelmükbe ajánlom nyilatkozatom többi részét, amelyben a polgármester kijelentését tarthatatlannak és elfogadhatatlannak tartom. Tűrhetetlen ugyanis, hogy kiskorú cigánybűnözésről beszéljen, mint ahogy teszi a Prikezsia Gárda és az azt létrehozó Jobbik Párt.

Egyben felkérem, és felszólítom Önöket, hogy ténykedésüket terjesszék ki a Fidesz/KDNP és a Jobbik helyi együttműködéseire. Emlékeztetem Önöket, hogy a cigánybűnözést a közbeszédben meghonosító volt Jobbik-alelnök is a Fidesz támogatásával jutott 2006-ban Szolnokon külsős bizottsági helyhez.

Sajnálom, hogy az Önök padsoraiban helyet foglaló romapolitikusok azon bizonyos három majom jelenségben szenvednek, hisz most nem látnak, nem hallanak, és nem beszélnek. Vajon eljön-e az az idő, amikor a cigányság érdekében újra látnak, hallanak és mernek végre beszélni is.

2009. május 4-én este hat órakor Kiskunlacházán tartott romafórumon a cigányság és a többségi társadalom közötti árkok betemetéséről és a békés együttélésről tárgyaltam. Az első jelek szerint sikerrel.

Úgy vélem, hogy az elhamarkodott nyilatkozatok helyett ebben a helyzetben az a helyes magatartás és cselekvés, amit a médián és a Polgármesteren keresztül az OCÖ nevében kifejeztem: Mi az erőszak minden áldozatának helyzetét átérezzük, tudjuk, mit ér egy segítő szó vagy kéz a bajban. Mint ahogyan a közelmúlt roma áldozatainak családjai, úgy a kiskunklacházi lány családja is számíthat az OCÖ segítségére.

Budapest, 2009. május 5.

Kolompár Orbán
hu
Az OCÖ ElnökeHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Haláleset Csenyétén: a polgármester a mentősöket okolja

  • Közvetlenül a gyöngyöspatai családokkal próbál egyeztetni az állam

  • Gyöngyöspatai iskolaügy: Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítés

  • Rasszista demonstrációt hirdetett Miskolcra és Sályra a Mi Hazánk Mozgalom

  • Cigány autonómiaCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt