HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kettős mérce: Kolompárt bocsánatkérésre szólítja fel a Fidesz

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Május 05    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Bocsánatkérésre szólították fel Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökét a Fidesz-KDNP frakciószövetség emberi jogi munkacsoportjának tagjai a kiskunlacházi gyermektámadásra tett kijelentése miatt.

Hirdetmény

A Fidesz-DNP Frakciószövetség Emberi jogi munkacsoportjának nyilatkozatát Varga József és Farkas Flórián is aláírta. Azt követelik az OCÖ elnökétől, kérjen bocsánatot, amiért a 12 éves lány megtámadását gyermekcsínynek minősítette.

A Fidesz�DNP Frakciószövetség Emberi jogi munkacsoportjának nyilatkozata:

2009. április 30-án egy 12 éves gyermek az iskolából tartott hazafelé, amikor elmondása szerint, egy 8 fős, fiatalokból álló csoport közrefogta. Ketten lefogták, amíg a többiek kiürítették a zsebeit, táskáját kiborították, majd szexuális tartalmú megjegyzéseket tettek rá. A kislány, aki a tavaly meggyilkolt 14 éves kiskunlacházi lány barátnője volt, sokkot kapott. A ráckevei rendőrség egy 16 éves fiatalt gyanúsított meg abból a társaságból, amely csütörtökön megtámadta a kislányt.

Mint emlékezetes, 2008. november 23-ára virradóra megtámadtak, megerőszakoltak és meggyilkoltak egy 14 esztendős kiskunlacházi kislányt, majd ruházatától megfosztott holttestét az útszéli árokba lökték. A tetteseket a mai napig nem fogták el.

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, a sajtó híradásai szerint a 2009. április 30-án történt esetről úgy nyilatkozott, gyerekcsínynek tudja be a 12 éves lánygyermek elleni támadást.

A Fidesz -KDNP Frakciószövetség Emberi jogi munkacsoportjának nevében felszólítjuk Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat elnökét, hogy amennyiben a fenti ügy kapcsán valóban gyerekcsínyről beszélt, úgy haladéktalanul vonja vissza az áldozatot súlyosan sértő, az elkövetőket mentegető, a bűncselekmény gyanúját felvető esemény súlytalanná tételére irányuló kijelentéseit és kérjen bocsánatot értük. Megengedhetetlennek tartjuk bármely bűncselekmény kapcsán a kettős mérce, illetőleg a kétértelmű megfogalmazások alkalmazását. Elvárjuk a magyarországi közélet minden szereplőjétől, hogy szolidáris legyen az áldozatokkal, s elítélje az erőszak, és a félelemkeltés minden formáját. Meggyőződésünk szerint ugyanis ez szolgálja az egyes társadalmi és etnikai csoportok közötti békesség helyreállítását és fenntartását hazánkban.

Felszólítjuk az Igazságügyi és Rendészeti Minisztert, minden rendelkezésére álló eszközzel lépjen fel annak érdekében, hogy a rendőrség mielőbb kézre kerítse a kiskunlacházi gyermekek sérelmére végrehajtott bűncselekmények, valamint a magyarországi roma és nem roma áldozatokkal szembeni gyilkosságok elkövetőit.

Balog Zoltán
Semjén Zsolt
Ékes Ilona
Bíró Ildikó
Farkas Flórián
Fazekas Sándor
Szászfalvi László
Varga JózsefHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Haláleset Csenyétén: a polgármester a mentősöket okolja

  • Közvetlenül a gyöngyöspatai családokkal próbál egyeztetni az állam

  • Gyöngyöspatai iskolaügy: Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítés

  • Rasszista demonstrációt hirdetett Miskolcra és Sályra a Mi Hazánk Mozgalom

  • Cigány autonómiaCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt