HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

"Roma portrék egy nő szemével"

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Május 01    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A Világbank brüsszeli irodája "Roma portrék egy nő szemével" címmel rendezett kiállítást. A tárlat megnyitóján Járóka Lívia, a Fidesz-MPSZ néppárti képviselőnője, többek között a nemzetközi szervezetek közötti együttműködés szükségességéről beszélt.

Hirdetmény

Julie Denesha, amerikai fotóriporter szlovákiai romákról készített felvételeiből rendezett kiállítást a Világbank európai uniós kapcsolattartó irodája. A rendezvényt Járóka Lívia, az Európai Parlament első roma női képviselője és a Világbank által is finanszírozott Roma Oktatási Alap kuratóriumi tagja nyitotta meg.

 

Beszédében a képviselőnő kiemelte, hogy a jelenleginél jóval hatékonyabb koordináció szükséges a nemzetközi szervezetek tevékenységei között a romák társadalmi befogadása terén. Mint mondta, a párhuzamosan futó, elaprózott kezdeményezéseknél sokkal célravezetőbb az egyes szervezetek sajátos feladatkörének összehangolása. Járóka hangsúlyozta, hogy a romák foglalkoztatási és oktatási integrációja a tagállamok egyik elsődleges gazdasági érdeke, hiszen egyrészt a társadalombiztosítási rendszert "vállán cipelő" aktív népesség egyre növekvő hányadát alkotják a romák, másrészt hatalmas potenciál rejlik a nem foglalkoztatott romák hatalmas tömegének munkaerőpiaci re-integrációjában. A képviselőnő szerint a társadalmi befogadás szakpolitikai kivitelezésének nélkülözhetetlen feltétele a megbízható, etnikai bontásban gyűjtött statisztikai adatok elemzése és feldolgozása.

Az esemény házigazdájaként Sipos Sándor, a Világbank európai uniós különmegbízottja, valamint Sandra Bloemenkamp, a szervezet Európáért és Közép-Ázsiáért felelős igazgatója is köszöntötte a vendégeket.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványát

  • Farkas Flórián nem vette át ORÖ-s mandátumát

  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning RimaszombatbanCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt