HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

"Roma portrék egy nő szemével"

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Május 01    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A Világbank brüsszeli irodája "Roma portrék egy nő szemével" címmel rendezett kiállítást. A tárlat megnyitóján Járóka Lívia, a Fidesz-MPSZ néppárti képviselőnője, többek között a nemzetközi szervezetek közötti együttműködés szükségességéről beszélt.

Hirdetmény

Julie Denesha, amerikai fotóriporter szlovákiai romákról készített felvételeiből rendezett kiállítást a Világbank európai uniós kapcsolattartó irodája. A rendezvényt Járóka Lívia, az Európai Parlament első roma női képviselője és a Világbank által is finanszírozott Roma Oktatási Alap kuratóriumi tagja nyitotta meg.

 

Beszédében a képviselőnő kiemelte, hogy a jelenleginél jóval hatékonyabb koordináció szükséges a nemzetközi szervezetek tevékenységei között a romák társadalmi befogadása terén. Mint mondta, a párhuzamosan futó, elaprózott kezdeményezéseknél sokkal célravezetőbb az egyes szervezetek sajátos feladatkörének összehangolása. Járóka hangsúlyozta, hogy a romák foglalkoztatási és oktatási integrációja a tagállamok egyik elsődleges gazdasági érdeke, hiszen egyrészt a társadalombiztosítási rendszert "vállán cipelő" aktív népesség egyre növekvő hányadát alkotják a romák, másrészt hatalmas potenciál rejlik a nem foglalkoztatott romák hatalmas tömegének munkaerőpiaci re-integrációjában. A képviselőnő szerint a társadalmi befogadás szakpolitikai kivitelezésének nélkülözhetetlen feltétele a megbízható, etnikai bontásban gyűjtött statisztikai adatok elemzése és feldolgozása.

Az esemény házigazdájaként Sipos Sándor, a Világbank európai uniós különmegbízottja, valamint Sandra Bloemenkamp, a szervezet Európáért és Közép-Ázsiáért felelős igazgatója is köszöntötte a vendégeket.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Március   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kedden kísérik utolsó útjára Szentandrássy István festőművészt

  • Setét Jenő: Mi a többséget védjük saját magától

  • Perújítást akar a romagyilkosságok ügyében elítélt egyik elkövető

  • Elbúcsúztatták Szentandrássy István festőművészt

  • Gyurcsányék szerepét vizsgáltatná a romagyilkosCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt