2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Folyamatos virrasztás Tiszalökön, őrtüzek égtek Tiszaeszláron
2009. 04. 27. 00:00

Tiszalökön és a közeli településeken szembetűnő a fokozott rendőri jelenlét.

Tiszalökön és a közeli településeken szembetűnő a fokozott rendőri jelenlét. Továbbra is feszült a hangulat a szomszédos Tiszaeszláron, ahol a múlt héten csütörtökön három terepjáró keltett riadalmat. Utóbb kiderült, vadászok ültek bennük, de azóta a cigányok esténként őrtüzeket gyújtanak, és hajnalig virrasztanak az utcákon.

Egy-egy tüzet nyolcan-tízen ülnek körül, azt mondják, így tudtára adhatják egy esetleges támadónak, hogy felkészültek a fogadására, nem félnek tőle. A helyszínen szerzett információink szerint a tüzek körül ülők feltételezik, hogy Tiszalök után Tiszaeszlár következik. Arra a kérdésre, hogy miből gondolják ezt, nem tudtak felelni. Közölték: addig égnek az őrtüzeik, amíg a rendőrség el nem fogja az elkövetőt.

Hozzátették: minden gyanús autó rendszámát felírják, és átadják a rendőrségnek. Egy informátorunk szerint Tiszaeszlárra ma senki nem mer behajtani terepjáróval.

Bencze József országos rendőrfőkapitány ötvenmillió forintra emelte a romák elleni, halálos áldozatokkal járó fegyveres támadások nyomravezetői díját.

Az altábornagy szombaton közölte, hogy a nagycsécsi, a tatárszentgyörgyi és a tiszalöki bűncselekmények összefüggnek, azonos az elkövetői kör, ezért a korábban kitűzött 10-10 millió forintos nyomravezetői díjat egységesíti, és 50 millió forintra emeli. (Értesüléseink szerint a nyomravezetői díj fölemelését Bajnai Gordon miniszterelnök indítványozta.)

Bajnai: Alávaló gyilkosság

Az MSZP választmányának szombati ülésén - Radnóti Miklós születésének közelgő, 100. évfordulója alkalmából - egy vers hangzott el a fasizmus áldozatává vált költőtől. Bajnai Gordon miniszterelnök a tanácskozás elején mondott beszédében elsőként a Tiszalökön történt gyilkosságról beszélt, amely, mint mondta: megviselte.

"Gyilkosság, mégpedig orvul elkövetett, alávaló, alattomos. Újabb cigány polgártársunk meggyilkolása egy sorozat része, amelynek bármi is legyen a motivációja, a Magyar Köztársaság biztonsága ellen elkövetett szégyenletes, állatias cselekedet. Ez utóbbi jelző nem biztos, hogy helytálló, ugyanis állatok ilyen motivációval nem rendelkeznek" - fogalmazott Bajnai Gordon, hozzátéve: a kormánynak segítenie kell a rendőrséget feladata elvégzésében, hogy meg tudják védeni polgártársainkat, továbbá, hogy minden bűnös elnyerje büntetését.