HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Csuklyások vertek eszméletlenre roma fiatalokat

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 április 24    Forrás: HVG


Ez a cikk archív

Április 15-én négy fiatalt - három roma fiatalkorút és egy nem roma felnőttet - támadott meg egy csoport csuklyát viselő férfi a Keleti pályaudvarnál.

Hirdetmény

A sértettek este 9 és fél 10 között a 86-os trolibuszra vártak, amikor megjelentek a támadóik. A verekedés odáig fajult, hogy a három kiskorú végtagjai eltörtek, a 18. évét betöltött fiatalnak pedig arca, orra és a homloka megzúzódott - mondta el a hvg.hu-nak az utóbbi nagymamája. Arról nem tudott nyilatkozni, hogy milyen előzményei voltak a támadásnak, ha voltak egyáltalán.

A sértettek mindegyike elveszítette eszméletét, mire a mentők megérkeztek. A hvg.hu úgy tudja, a mentőket és a rendőrséget egy - az áldozatok számára ismeretlen - szemtanú értesítette, aki később feljelentést is tett ismeretlen tettesek ellen.

A rendőrség a később magához tért, ám több helyen vérző nagykorút is kihallgatta, a másik három sértettet pedig a Fiumei úti baleseti intézetbe szállították. A támadás éjjelén a 18 éves fiúról ugyanitt készítettek látleletet, miután ellátták sebeit - erősítették meg a hvg.hu információt az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet betegfelvételi osztályán. A kiskorúak állapotával kapcsolatban - az intézet munkatársától - nem kaptunk bővebb felvilágosítást. Információink szerint már mindegyiküket kiengedték a kórházból, és a testi sérüléseken túl sokkos állapotba kerültek.

A VIII. kerületi kapitányságtól időközben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szervezett bűnözés elleni osztálya vette át az ügyet, s érdeklődésünkre megerősítették: etnikai csoport tagja elleni erőszak miatt nyomoznak (Btk. 174/B). A hvg.hu úgy tudja, feltehetően skinheadek voltak az elkövetők.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt