2024 May 08., Wednesday/Mihály napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Csuklyások vertek eszméletlenre roma fiatalokat
2009. 04. 24. 00:00

A sértettek mindegyike elveszítette eszméletét, mire a mentők megérkeztek.

A sértettek este 9 és fél 10 között a 86-os trolibuszra vártak, amikor megjelentek a támadóik. A verekedés odáig fajult, hogy a három kiskorú végtagjai eltörtek, a 18. évét betöltött fiatalnak pedig arca, orra és a homloka megzúzódott - mondta el a hvg.hu-nak az utóbbi nagymamája. Arról nem tudott nyilatkozni, hogy milyen előzményei voltak a támadásnak, ha voltak egyáltalán.

A sértettek mindegyike elveszítette eszméletét, mire a mentők megérkeztek. A hvg.hu úgy tudja, a mentőket és a rendőrséget egy - az áldozatok számára ismeretlen - szemtanú értesítette, aki később feljelentést is tett ismeretlen tettesek ellen.

A rendőrség a később magához tért, ám több helyen vérző nagykorút is kihallgatta, a másik három sértettet pedig a Fiumei úti baleseti intézetbe szállították. A támadás éjjelén a 18 éves fiúról ugyanitt készítettek látleletet, miután ellátták sebeit - erősítették meg a hvg.hu információt az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet betegfelvételi osztályán. A kiskorúak állapotával kapcsolatban - az intézet munkatársától - nem kaptunk bővebb felvilágosítást. Információink szerint már mindegyiküket kiengedték a kórházból, és a testi sérüléseken túl sokkos állapotba kerültek.

A VIII. kerületi kapitányságtól időközben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szervezett bűnözés elleni osztálya vette át az ügyet, s érdeklődésünkre megerősítették: etnikai csoport tagja elleni erőszak miatt nyomoznak (Btk. 174/B). A hvg.hu úgy tudja, feltehetően skinheadek voltak az elkövetők.