HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kivégeztek egy 53 éves, éppen munkába indult roma férfit Tiszalökön

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 április 23    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Egy nagy fekete autóból kiszálló magas férfi feltehetően egy 9 milliméteres maroklőfegyverrel kivégzett egy 53 éves, éppen éjjeli műszakba induló cigány férfit szerda este a Szabolcs megyei Tiszalökön. A cigánysor utolsó házában élő ember azonnal meghalt.

Hirdetmény

Balogh Mihály, a Tiszalöki Cigány Önkormányzat elnöke, a Roma Polgárjogi Mozgalom megyei vezetője és az Országos Cigány Önkormányzat képviselője a RomNetnek csütörtök reggel azt mondta: a támadás éjjel 21 óra 20 és 21 óra 30 perc között történt, a férfi éppen munkába indult, és a garázshoz tartott, hogy beszálljon gépkocsijába.

Elmondta a RomNetnek azt is, hogy a támadást követően azonnal hívták a szomszédokkal, családtagokkal együtt a helyi és a megyei rendőrséget, míg ő a megyei főkapitányt értesítette telefonon. A helyszínen összegyűlt romákkal lezárták a környéket, és vigyáztak arra, hogy a rendőrség használható nyomokat tudjon rögzíteni. Éjfél környékén már a Nemzeti Nyomozó Iroda emberei is a helyszínen vizsgálódtak.

Bartha László őrnagy, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője a RomNetnek elmondta: tart az adtagyűjtés és a tanúkihallgatás, kutatás. Megjegyezte, az NNI összesen hét romák ellen elkövetett fegyveres és Molotov-koktélos támadást vizsgál, és keresik, van-e összefüggés a mostani és a korábbi hasonló bűncselekményekkel.

Kóka Jenő 30 éve dolgozott, feleségének 20 éves munkaviszonya van. A település polgármestere szerint is egy becsületes, jóravaló családfő volt az 53 éves férfi, soha nem folyamodott az önkormányzathoz segélyért, nem volt problémája a településen élőkkel. Közmegbecsülésnek örvendett, ezért értetlenül állnak a brutális gyilkosság előtt.
www.romnet.hu
Kóka Jenőt a lövés szívtájékon érte, a lövedék a hátán távozott, kiszakítva egy öklömnyi darabot, majd a garázsajtóba csapódott. A kiérkezett mentők mintegy húsz percen keresztül próbálták újjáéleszteni a férfit sikertelenül.

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke szerint egyértelmű a rasszista indíttatás, és azt követelte a rendőrségtől, hogy a lehető legrövidebb időn belül találja meg az elkövetőket. Az OCÖ elnöke és más roma politikusok, a térség országgyűlési képviselői a helyszínre tartanak.

Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott azonnali tájékoztatást kért az országos rendőrfőkapitánytól és a rendészeti szakállamtitkártól - tudta meg a RomNet.

Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke a Rádió C reggeli, Élesztő című műsorában azt mondta: az utóbbi egy évben elkövetett sorozatos, romák elleni fegyveres támadásoknak egyetlen elkövetőjét sem tudta a rendőrség kideríteni, ezért a magyar hatóságok tehetetlensége miatt az FBI, a CIA, vagy az Interpol, vagy más, nagy szaktekintélyű és tudású nyomozószervek segítségét kell igénybe venni.

A rendőrség honlapján közzétett szűkszavú közlemény szerint az ügyben emberölés bűntette miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, a helyi rendőri erők és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az éjjel mindenre kiterjedő, részletes adatgyűjtést kezdtek, mely csütörtökön is folytatódik.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt