HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Levágta 19 éves barátnője fejét Kalocsán egy gárdista

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Gárda, kalocsa
2009 április 22    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Levágta a barátnője fejét, majd egy horogkeresztes zászlóval borította be egy szélsőjobbos elveket valló, Magyar Gárda tag hétfőn. A rendőrség a gyilkosságot követően csak emberölés miatt indított eljárást a 22 éves férfi ellen.

Hirdetmény

A gyilkosság a kalocsai Bátyai utca egyik társasházának első emeletén történt, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kedd kora reggel egy szűkszavú közleményben csak annyi információt adott a történtekről, hogy a megyei rendőrség bűnügyi osztálya emberölés miatt nyomoz egy kalocsai férfi ellen. "A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozást rendelt el emberölés bűntett gyanúja miatt egy 22 éves kalocsai férfi ellen, aki a rendelkezésre álló adatok szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tegnap 17:30 és 18:00 közötti időben, a lakásában szóváltást követően egy tőrrel több alkalommal megszúrta 19 éves bátyai lakos barátnőjét, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette" - tartalmazza a közlemény.

A Bors úgy tudja, a hogy az elsőéves főiskolai hallgató I. Gyöngyvért féltékenységből ölte meg A. Péter, aki tavaly május elsején részt vett Kalocsán a magyar Gárda felvonulásán. A gyilkosság helyszínéül szolgáló lakást a férfi bérelte 2-3 hónapja. Az egyik szomszéd állítólag fültanúja is volt az emberölésnek: halotta a lány sikoltásait. A rendőrség a nyomozás érdekeire és kegyeleti okokra tekintettel nem közölt további részleteket sem a gyilkosság körülményeiről, sem a gyilkos fegyverről.

Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy, a megyei rendőrség szóvivője az Indexnek annyit mondott, hogy a tettes hajnal kettőkor adta fel magát a kalocsai rendőrségen, ahová zavart állapotban érkezett. A férfit azonnal őrizetbe vették és Kecskemétre átszállították. Részletes beismerő vallomást tett, mondta a rendőrségi szóvivő, aki megerősítette, hogy a férfi féltékenységből ölte meg barátnőjét.

Az atv.hu-nak szerdán Üsztöke László, a Jobbik kalocsai elnöke azt mondta, nem tartja valószínűnek, hogy féltékenységből ölt volna a férfi, szerinte inkább drog lehet a háttérben. Az atv.hu úgy tudja, A. Péter a gyilkosság előtt hentesként dolgozott, és a helyi Jobbik-szervezet tavaly februári megalakulásakor ott volt a Kalocsán tartott Magyar Gárda-felvonuláson.

A "cigánybűnözés" ellen sorozatban fellépő Magyar Gárdáról a HVG többször megírta, hogy tagjai között annak ellenére, hogy büntetlen előéletű, "erkölcsileg is az átlag felett álló" embereket toborzott tagjai sorába, több börtönviselt embert eskettek fel, és viseli az egyenruhát. Több megyei főkapitány ennen köztörvényes bűncselekmények miatt folyt, és zajlik eljárás.

A HVG arról írt, hogy a Magyar Gárda Zala megyei kapitánya bizony büntetett előéletű. Az alapszabály szerint csak erkölcsileg tiszta és büntetlen előéletű tagjai lehetnek a fekete seregnek, Dolgos Péterről a hetilap viszont azt írta: összesen hétszer volt büntetve. Legutóbb 2005-ben elkövetett hivatalos személy elleni erőszakért, könnyű testi sértésért és ittas járművezetésért. A zalai gárdaparancsnok a távirati iroda megkeresésére elismerte, hogy többször is állt már bíróság előtt. A hetilap összeállításában a Zala megyei parancsnok mellett említik Herman István Fejér megyei parancsnokot, aki a nyolcvanas évektől kezdve hatszor, utoljára 2002-ben volt büntetve. A leghosszabb a bűnlajstroma a Magyar Országos Véderő Egyletben is aktív két gárdistának van. Egy 34 éves Békés megyei férfit nyolcszor, tíz évvel idősebb Szolnok környékén aktív biztonsági vállalkozó társát tízszer ítélték el.

A hvg.hu korábban azt írta, egy, jelenleg is a gárda tagja például egy alighanem csúcstartó tatabányai férfi: viszonylag ifjú kora (34 éves) ellenére 14-szer volt büntetve. A szervezet honlapján szerelőként bemutatkozó fiatalember egyebek mellett rongálást, garázdaságot, lopást, sikkasztást követett el, végrehajtandó szabadságvesztést azonban csak egyszer kapott súlyos testi sértésért és személyes szabadság megsértéséért.

Mivel a gárdának a büntetett előéletű tagok "hatalmas erkölcsi kárt" okoztak, belső vizsgálatot rendelt el Vona Gábor, és - feltehetően ennek hatására - az egyik gárdatag azonnal öngyilkos lett.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján

  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestertCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt