HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kolompár Orbánt százmilliós károkozással gyanúsítják

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kolompár, OCÖ, per
2009 április 21    Forrás: NOL


Ez a cikk archív

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével és az Európai Közösségek pénzügyi érdekének megsértésével gyanúsították meg Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat elnökét. A gyanú szerint egy uniós foglalkoztatási program keretében kapott 140 milliós támogatás elszámolása során fiktív számlákkal és beszámolókkal okoztak százmilliós kárt.

Hirdetmény

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével, valamint Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértése bűntettével gyanúsította meg Kecskeméten a Vám- és Pénzügyőrség Regionális Nyomozóhivatala Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat elnökét.

A vámnyomozók múlt év ősze óta vizsgálják több Bács-Kiskun megyei roma érdekképviseleti szervezetnek az EQUAL foglakoztatási programban igényelt támogatásainak az elszámolását. A megyei program gesztora a Kolompár Orbán vezette Kiskunmajsai Roma Érdekképviseleti Szervezet volt.

A programban a megyei roma szervezetek 250 millió forint értékben igényeltek támogatást hazai, valamint uniós forrásból, amelyből 140 millió forintot meg is kaptak. Az elszámolások során a nyomozók nem valós beszámolókat és fiktív számlákat is találtak.

Szabó Ferenc, a nyomozást felügyelő Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes vezetője érdeklődésünkre elmondta: a vizsgálat szerint gyanúsított a hazai, valamint az uniós költségvetésnek százmillió forint értékben okozott kárt. Hozzátette: Kolompár Orbán nem tett vallomást és panasszal élt a gyanúsítás ellen. Mint megtudtuk, az ügyben még további gyanúsítások várhatók.

Mint ismert, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt emelt vádat Kolompár Orbán és három társa ellen, mert fiktív számlákkal "igazolták le" az Országos Foglakoztatási Közalapítványtól támogatásra kapott hétmillió forintot.

A per júniusban kezdődik Kecskeméten.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt