2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kolompár Orbánt százmilliós károkozással gyanúsítják
2009. 04. 21. 00:00

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével, valamint Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértése bűntettével gyanúsítják.

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével, valamint Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértése bűntettével gyanúsította meg Kecskeméten a Vám- és Pénzügyőrség Regionális Nyomozóhivatala Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat elnökét.

A vámnyomozók múlt év ősze óta vizsgálják több Bács-Kiskun megyei roma érdekképviseleti szervezetnek az EQUAL foglakoztatási programban igényelt támogatásainak az elszámolását. A megyei program gesztora a Kolompár Orbán vezette Kiskunmajsai Roma Érdekképviseleti Szervezet volt.

A programban a megyei roma szervezetek 250 millió forint értékben igényeltek támogatást hazai, valamint uniós forrásból, amelyből 140 millió forintot meg is kaptak. Az elszámolások során a nyomozók nem valós beszámolókat és fiktív számlákat is találtak.

Szabó Ferenc, a nyomozást felügyelő Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes vezetője érdeklődésünkre elmondta: a vizsgálat szerint gyanúsított a hazai, valamint az uniós költségvetésnek százmillió forint értékben okozott kárt. Hozzátette: Kolompár Orbán nem tett vallomást és panasszal élt a gyanúsítás ellen. Mint megtudtuk, az ügyben még további gyanúsítások várhatók.

Mint ismert, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt emelt vádat Kolompár Orbán és három társa ellen, mert fiktív számlákkal "igazolták le" az Országos Foglakoztatási Közalapítványtól támogatásra kapott hétmillió forintot.

A per júniusban kezdődik Kecskeméten.