HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Két miniszteri biztos a romákért

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  miniszteri, biztos
2009 április 17    Forrás: Ó. M. D.| Népszabadság


Ez a cikk archív

A romák társadalmi integrációjáért felelős miniszteri biztosi poszt létrehozását kezdeményezik a szabad demokraták az oktatási és a szociális minisztériumban is.

Hirdetmény

A romák társadalmi integrációjáért felelős miniszteri biztosi poszt létrehozását kezdeményezik a szabad demokraták az oktatási és a szociális minisztériumban is.

Magyar Bálint SZDSZ-es képviselő azt mondja, jelenleg ezekhez a tárcákhoz köthetők azok a feladatok, amelyek a romák társadalmi integrációját előmozdíthatják. Jelenleg mindkét tárcánál főosztályvezetői (tehát alacsonyabb) szinten koordinálják a romákkal kapcsolatos programokat.

Magyar szerint nem volt elég hatékony a romák ügyét a Miniszterelnöki Hivatalhoz rendelni, ezért javasolta a miniszteri biztosi poszt létrehozását szerdán, a Bajnai-kormány oktatási és a szociális miniszter jelöltjeinek meghallgatásán. Herczog László, a szociális tárca új és Hiller István, az oktatási minisztérium régi-új vezetője is nyitottan fogadta a javaslatot. Magyar személyeket nem ajánlott, mindössze annyit javasolt, hogy a biztosokat a témában érintett főosztályokon dolgozók közül válasszák ki.

Először 2002-ben, a Magyar Bálint által vezetett oktatási minisztériumban neveztek ki a hátrányos helyzetű és roma gyerekek oktatási integrációjáért felelős biztosokat. A 2006-ig tartó kormányzati ciklus alatt ketten töltötték be ezt a posztot: Mohácsi Viktória, majd Daróczi Gábor. 2002-ben nevezték ki Teleki Lászlót is, aki két évig volt a MeH roma ügyekért felelős politikai államtitkára (jelenleg az MSZP országgyűlési képviselője). A Medgyessy-kormány idején kérték fel Horváth Aladárt is, aki esélyegyenlőségi miniszteri biztosként koordinálta a Roma Évtized Program cselekvési tervét és a II. nemzeti fejlesztési terv roma programjait.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt