HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roma tehetségek osztálya

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Rajkó, cigányzene
2009 április 15    Forrás: Serfőző Melinda-Népszabadság


Ez a cikk archív

A Rajkó Oktatási és Művészeti Alapítvány által működtetett Talentum Zene- és Táncművészeti Iskolában idén ősszel különleges tehetségek osztálya indul, amelybe olyan 10-18 év közötti roma fiatalokat várnak, akik az átlagosnál tehetségesebbnek bizonyulnak a hegedű megszólaltatásában.

Hirdetmény

omasovszki Katalin, az iskola igazgatója elmondta: olyan fiatalok jelentkezhetnek, akik már valamilyen szinten játszanak hegedűn, hiszen így tudják megállapítani az augusztus 31-i meghallgatáson, hogy valóban tehetségesebbek-e kortársaiknál. A felvételin nincs kötelező darab, mindenki azt játszik, amit szeretne.

Nem lehet akadály, ha valaki a melléktárgyakból (szolfézs, zongora stb.) esetleg eddig gyengébben teljesített, az iskola ugyanis segít a felzárkózásban. A fővárosi diákok maradhatnak korábbi általános vagy középiskolájukban, de a Talentummal kapcsolatban lévő iskolákba is átjelentkezhetnek, azok ugyanis biztosan igazodnak ahhoz, hogy a diákok délutánonként zenélni tanulnak. Vidékieknek kollégiumi elhelyezést tudnak biztosítani.

A zenei tanulmányokat szinte jelképes térítési díj ellenében végezhetik a diákok: 14 év alatt félévente 5750, 14 év fölött pedig 20 000 forintot kell fizetniük (utóbbi részletekben is fizethető, illetve mérsékelhető).

A diákokat Szenthelyi Miklós hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar alapítója tanítja majd, aki már eddig is támogatta fiatal roma tehetségek pályafutását. Az osztályba maximum 18-20 főt várnak, ha azonban többen jelentkeznek, akkor mást is felkérnek a tanításra, és még egy osztályt indítanak.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Felgyújtották a kárpátaljai romák imaházát és óvodáját is

  • 2-4 évet kaptak Olaszországban, akik felgyújtották cigányok táborát

  • Már nem igazgató a gyermekbántalmazással vádolt angyalföldi iskolavezető

  • Az ORÖ kiállását várja a rendőri intézkedés után meghalt férfi ügyében Setét Jenő

  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt