2024 May 08., Wednesday/Mihály napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Roma tehetségek osztálya
2009. 04. 15. 00:00

A zenei tanulmányokat jelképes térítési díj ellenében végezhetik a diákok.

omasovszki Katalin, az iskola igazgatója elmondta: olyan fiatalok jelentkezhetnek, akik már valamilyen szinten játszanak hegedűn, hiszen így tudják megállapítani az augusztus 31-i meghallgatáson, hogy valóban tehetségesebbek-e kortársaiknál. A felvételin nincs kötelező darab, mindenki azt játszik, amit szeretne.

Nem lehet akadály, ha valaki a melléktárgyakból (szolfézs, zongora stb.) esetleg eddig gyengébben teljesített, az iskola ugyanis segít a felzárkózásban. A fővárosi diákok maradhatnak korábbi általános vagy középiskolájukban, de a Talentummal kapcsolatban lévő iskolákba is átjelentkezhetnek, azok ugyanis biztosan igazodnak ahhoz, hogy a diákok délutánonként zenélni tanulnak. Vidékieknek kollégiumi elhelyezést tudnak biztosítani.

A zenei tanulmányokat szinte jelképes térítési díj ellenében végezhetik a diákok: 14 év alatt félévente 5750, 14 év fölött pedig 20 000 forintot kell fizetniük (utóbbi részletekben is fizethető, illetve mérsékelhető).

A diákokat Szenthelyi Miklós hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar alapítója tanítja majd, aki már eddig is támogatta fiatal roma tehetségek pályafutását. Az osztályba maximum 18-20 főt várnak, ha azonban többen jelentkeznek, akkor mást is felkérnek a tanításra, és még egy osztályt indítanak.