HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Elutasították a romák panaszát a rendőrökkel szemben

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  heves, rendőr
2009 április 10    Forrás: heol.hu


Ez a cikk archív

Kölcsönösen feljelentették egymást a romák és a rendőrök. A romák jogi képviselője felháborodott. Az ügy 2007-ben kezdődött. És még nincs vége.

Hirdetmény

A Heves városában 2007. június 24-én megtartott búcsúban igazoltatás nyomán összetűzésbe kerültek romák és rendőrök. Az előbbiek közül hatot intézkedésnek való ellenszegülés miatt az egyenruhások - akik szerint székekkel, sörösüvegekkel dobálta őket a tömeg - előállítottak a helyi kapitányságra. A romák azt sérelmezték, hogy ott cigány származásuk miatt szidalmazták, s meg is verték őket.

Kölcsönösen feljelentették egymást a felek: a hatóságiak hivatalos személy elleni erőszak, a romák és jogi képviselőjük hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és más bűntények okán kérték büntetőeljárás elindítását.

A történtek kapcsán az Egri Nyomozó Ügyészség (ENYÜ) folytatott, folytat vizsgálatot. Idén január 21-én a hevesi romák kezdeményezte ügyben megszüntette a nyomozást részben bűncselekmény, részben bizonyítottság hiányában. E határozat ellen az előállítottak védője panaszt jelentett be, amit a Heves Megyei Főügyészség elutasított.

A főügyészség álláspontja szerint a nyomozati iratok tüzetes áttanulmányozása alapján az volt megállapítható, hogy a nyomozó ügyészség megszüntető határozata törvényes és megalapozott, az eljárása tisztességes volt. Annak folytatása ezért nem indokolt és nem is lehetséges, mivel minden olyan bizonyítékot beszereztek, ami a romák feljelentésében foglaltak alapos kivizsgálásához szükséges volt. Ezek mérlegelése során mindkét oldal bizonyítékait figyelembe vették, kellően értékelték, s minderről számot is adtak.

A romák jogi képviselője, dr. Magyar Elemér mérhetetlenül felháborítónak tartja panasza elutasítását, főleg annak módját, hangvételét. Éppen ezért pótmagánvádat nyújt be a bírósághoz - tudatta. A rendőrség feljelentésében szereplő ügyben az ENYÜ folytatja a nyomozást.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt