HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Sólyom László szerint Szabó Máté megnyilvánulása veszélyezteti az intézményébe vetett bizalmat

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  sólyom, szabó
2009 április 08    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Szabó Máté megütközést kiváltó megnyilvánulásai veszélyeztetik az országgyűlési biztos intézményébe vetett bizalmat - jelentette ki Sólyom László köztársasági elnök szerdán, amikor hivatalában fogadta az állampolgári jogok országgyűlési biztosát.

Hirdetmény

A találkozón azért kezdeményezte az államfő az állampolgári jogok országgyűlési biztosával, mert az ombudsman a Figyelőnetnek adott interjúban azt mondta, hogy egy cigány önkormányzati képviselővel és egy kriminológussal folytatott beszélgetéséből "kirajzolódott a kimondhatatlan: a cigánybűnözés profilja". Az ombudsman "cigánybűnözéssel" kapcsolatban tett kijelentése miatt tucatnyi civil és jogvédő szervezet tiltakozott, s többen lemondásra is felszólították.

A RomNetnek küldött tájékoztatás szerint Sólyom László felhívta Szabó Máté figyelmét, hogy csak a másik három - az általános ombudsmannal egyenrangú - országgyűlési biztossal együttműködve hatékony a jogvédelem.

A Köztársasági Elnöki Hivatal közleménye

Sólyom László köztársasági elnök ma hivatalában fogadta Szabó Mátét, az állampolgári jogok országgyűlési biztosát. Az államfő a megbeszélésen értékelte, hogy az általános ombudsman fontos kérdésekben indított vizsgálatot, és megállapításai sok visszásságot tártak fel. Sólyom László ugyanakkor kifejtette Szabó Máténak, hogy megütközést kiváltó megnyilvánulásai veszélyeztetik az országgyűlési biztos intézményébe vetett bizalmat. A köztársasági elnök reményét fejezte ki, hogy a biztos jogvédő tevékenysége megerősíti a munkája iránti bizalmat. Sólyom László a megbeszélésen arra is felhívta Szabó Máté figyelmét, hogy csak a másik három, az általános ombudsmannal egyenrangú országgyűlési biztossal együttműködve hatékony a jogvédelem.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt