HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Rács mögött az OCÖ második embere

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ, dancs
2009 április 07    Forrás: Joó István - Magyar Nemzet


Ez a cikk archív

Előzetes letartóztatásba helyezték Dancs Mihályt, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökhelyettesét, a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) borsodi elnökét, aki ellen több büntető eljárás is folyamatban van.

Hirdetmény

Fogvatartott lett Horváth Aladár roma polgárjogi aktivista legközvetlenebb munkatársából, az MSZP közeli Dancs Mihályból, aki Kolompár Orbán elnök szövetségese volt - a legutóbbi hetekig - az Országos Cigány Önkormányzat balliberális koalíciójában. Horváth korábban kérdésünkre azt felelte: meggyőződése, hogy Dancs ártatlan, bár vállalkozóként szocpollakások építésével, menedzselésével foglalkozva büntetőügyekbe keveredett.

Szabó Józseftől, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság szóvivőjétől tegnap megtudtuk: a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróságon azért döntöttek Dancs előzetes letartóztatásáról, mert fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye.

Az előzmények: az OCÖ általános elnökhelyettese, az RPM Borsod megyei elnöke a közelmúltban olaszliszkai szocpollakás-építések kapcsán - folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás miatt - 3,5 év letöltendő börtönbüntetést kapott. Másodfokú tárgyalásain azonban két ízben sem jelent meg, majd a másodfokú bíróság - formai mulasztásokra hivatkozva, sokak meglepetésére - hatályon kívül helyezte az első fokú ítéletet, s az ügyet új eljárás lefolytatásra visszautalta első fokra.

Amint azt a bírósági szóvivő tegnap tudomásunkra hozta, Dancs büntetőügyét a sátoraljaújhely bíróságnak sürgősséggel kellett volna tárgyalnia ez év március 16-án és 18-án, ám a vádlott 13-án levelében közölte: a kisvárdai kórházba szállították kezelésre, ezért a tárgyaláson nem tud részt venni. Kórházi kezeléséről azonban azóta is "elfelejtett" igazolást küldeni, miközben a tanácsvezető bíró a március 18-i híradásokból arról értesült: Dancs a tárgyalás napján részt vett az Országos Cigány Önkormányzat közgyűlésén. A szóvivő hozzátette: Danccsal szemben, hasonló tárgyban folyik egy másik büntető eljárás is, amelynek során kiderült, a vádlott tanúkat próbált meg befolyásolni; ez is előzetes letartóztatása mellett szólt.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványátCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt