2024 April 27., Saturday/Zita napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Fővárosi Cigány Önkormányzat nyílt levele Szabó Máténak
2009. 04. 02. 00:00

A FCÖ-nak leginkább kérdései lennének Szabó úrhoz.

A FCÖ-nak leginkább kérdései lennének Szabó úrhoz

- Jelenleg egy demokratikus jogállamban hivatalban lévő vezető, kinek az utasítására tett, vagy fogalmazott meg a "cigánybűnözés " profiljával kapcsolatban véleményt?

- Kérdezzük, hogy ez a tudás amellyel Szabó úr rendelkezik elegendő-e a hivatal vezetésére?

- Kíváncsian várjuk a felelős politikai vezetők reakcióit a nyilatkozattal kapcsolatosan és érdeklődéssel tekintünk arra, hogy meddig marad a hivatal élén?

Nem hisszük azt, hogy ez egy beteg elme, beteg szüleménye az általa megfogalmazott "szinte törzsi csoport kollektív bűnözésének" kimondása. Biztosak vagyunk benne, hogy a biztos úr nem állt semmilyen tudatmódosító szer vagy szerek befolyása alatt, hiszen a véleménye "igen markáns".

Javasoljuk az ombudsman úrnak, hogy a Fővárosi Cigány Önkormányzat és a Vöröskereszt által kezdeményezett "Roma- Magyar" Véradó Napra látogasson el, hiszen, ezzel sokkal többet használ a magyar társadalom egészének (a vér életet ment), mint nyilatkozatával.

A megbecsülés és a tisztelet jegyében őszinte barátsággal várjuk a véradásra, reményeink szerint, mint egy magyar állampolgárt és már nem, mint az állampolgári jogok biztosát.

Budapest, 2009-04-02

Õszinte nagyrabecsüléssel

Makai István
"törzsfőnök"
a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke