HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az MCF elindul az EP választáson

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 április 01    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A március elején megtartott Cigány Kisebbségi Önkormányzatok I. Országos Kongresszusán a hazai cigányság képviselői és küldöttei egyhangúan követelték az MCF Roma Összefogás Párt elnökétől - aki jelenleg Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke is -, hogy a roma társadalom képviseltesse magát az EP választáson. Az MCF Roma Összefogás Párt és egyes Szövetségesei egyhangú szavazással döntöttek ezért ma arról, hogy a cigányság érdekeit képviselő párt mégis elindul az Európai Parlamenti választásokon - tájékoztatta RomNetet Sárközi Károly, az MCF Roma Összefogás Párt Választmányának országos elnöke.

Hirdetmény

Az MCF Roma Összefogás Párt választmányi ülését 2009. április 1-én tartotta Budapesten az Országos Cigány Önkormányzat Dohány utcai székházában.

A lista összetételéről az elnökség a későbbiekben határoznak. Ezzel is lehetőséget adva más roma szervezeteknek köztük a Lungo Drom józanul gondolkodó tagjainak, hogy a cigány zászló alatt megtestesülő roma összefogáshoz csatlakozzanak.

A választmány egyetértett abban, hogy a bejutó helyre roma származású, diplomás, több idegen nyelvet beszélő fiatal kerüljön. A választmány megbízta az elnökséget, hogy nyisson egy kampányszámlát, amelyre minden roma ember, és a párt céljaival egyetértő választópolgár lehetőségeihez mérten támogatást tudjon adni a kampányhoz.

A választmány ezzel azt akarja kifejezni, ami sikerült Barack Obamának az Egyesült Államokban, annak sikerülnie kell az MCF Roma Összefogás Pártnak Magyarországon - tudatta a RomNettel Sárközi Károly.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt