2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Nem félni, békésen együtt élni!
2009. 03. 30. 00:00

Szeretnének üzenni a magyarországi cigányságnak a városban élő 3500 roma nevében.

Mint azt a hajdúhadházi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, Hortó József elmondta, ezzel szeretnének üzenni a magyarországi cigányságnak a városban élő 3500 roma nevében.

S, hogy a gyakorlatban is bizonyítsa a békés egymás mellett élést a magyarokkal, büszkén mutatott arra a mintegy 15-20 feldíszített fogatra, illetve utasaikra, akik elfogadva a Roma Környezet Barátság Közhasznú Egyesület támogatásával megrendezett eseményre a meghívást, részt vettek a szekeres felvonuláson. A helyiek mellé érkeztek az eseményre Téglásról, Hajdúböszörményből és Hajdúszoboszlóról is fogatosok.

A csikósokkal és pónilovasokkal kiegészülő menet a vásártérre vonult, ahol előbb csikósbemutatóval szórakoztatták a megjelenteket, majd Hortó József és a körzet országgyűlési képviselője, Tasó László mondott beszédet. Ezt követően kultúrműsorral és zenés evangelizációval folytatódott a program, ami tombolával zárult, melynek egy kiscsikó volt a fődíja.

Az eseményen jelentették be, hogy rövidesen megalakul a Hajdúhadházi Lovasok Egyesülete, melynek feladata lesz a jövőben a hasonló, gumikerekes fogatok felvonulásának a megszervezése is.

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök