HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Mégse lesz megaszövetség a cigányságon belül?!

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Farkas, kolompár, OCÖ, mcf, lungodrom
2009 Március 25    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Visszautasította Farkas Flórián, hogy neve az MCF Roma Összefogás Párt európai parlamenti választási listájának első helyére felkerüljön. A Lungo Drom elnöke szánalmasnak és nevetségesnek tartja Kolompár Orbán próbálkozását, és közölte, a Lungo Dromnak, így a magyarországi cigányságnak van EP-képviselőjelöltje, Járóka Lívia, aki biztosan kijut a brüsszeli képviseletbe.

Hirdetmény

Hibába mondta az OCÖ és a roma párt elnöke, hogyha a roma politikusok valóban a cigányság érdekeit akarják képviselni, és pártpolitika fölé akarják helyezni a roma ügyet, akkor félreteszik korábbi sérelmeiket, és egy emberként állnak ki a romák érdekei mellett, felsorakozva a roma zászló alatt, nem lesz megaszövetségnek számító közös indulás, lista a júniusi EP-választáson.

A Lungo Drom elnöke még mielőtt létre jött volna a csütörtöki négyszemközti találkozó az OCÖ elnökével, közölte: nekik, hála a Fidesznek, már van EP-képviselőjelöltjük, és ráadásul a 7., biztosan befutó helyen. Járóka Lívia jelenleg is tagja a brüsszeli képviseletben, és akkor is a Fidesz színeiben kapott mandátumot. Járóka Lívia így a Fidesszel szövetségben lévő Lungo Dromot biztosan tovább képviselheti az EP-ben.

Kolompár Orbán invitálását visszautasítva Farkas Flórián azt is tudtára adta az MCF Roma Összefogás Párt elnökének, hogy ők "teszik a dolgukat" a romákat ért jogsérelmek kapcsán, így a fizikai és szóbeli támadások miatt már konzultált az országos rendőrfőkapitánnyal meg a polgárőrség vezetőjével, de Kolompár nélkül.

A fideszes országgyűlési képviselő szerint Kolompár a kormány segítségével, vagy akaratából tönkre tette és lezüllesztette a cigányügyet, így az egyetlen lehetséges megoldás az lenne, ha lemondana az OCÖ elnöki posztjáról, és átadná egy szakmailag és politikailag felkészült, erkölcsileg is elfogadható személynek, vagy egyszerűen feloszlatná az 53 fős grémiumot, és új választásokat lehetne tartani.

A cigánypolitika jelenlegi helyzetén való változtatásnak kettő módját látja a Lungo Drom.

Kolompár lemond az Országos Cigány Önkormányzat elnöki tisztségéről és átadja azt egy szakmailag, politikailag és erkölcsileg elfogadható személynek. Vagy Kolompár kezdeményezi az Országos Cigány Önkormányzat feloszlatását és a cigányok felhatalmazása, akarata alapján egy új törvényes, szakmai és morális alapon nyugvó Országos Cigány Önkormányzat alakulhat.

Balog József elnökhelyettes a RomNetnek a megaszövetséggel kapcsolatban korábban azt mondta, minden erejét össze kell szednie a cigányságnak, hogy megakadályozza a Magyar Gárdát életre hívó Jobbik politikai menetelését. Hozzátette: az is bebizonyosodott, hogy a rendszerváltozás után, az utóbbi húsz évben a parlamenti pártok nem képviselték hatékonyan a közel egymilliós cigányság érdekeit, az Országgyűlésbe bekerült rom pártkatonák pedig csak saját pecsenyéjüket sütögették, és aprópénzért eladták a cigányságot.

Kolompár Orbán a hónap elején tartott cigány önkormányzatok kongresszusán azt mondta, elég volt a "lízingelt cigányokból", és nem lehet eladni a romákat libacsontért és lecsókolbászért, és az összefogás jegyében zászlaja alá hívta Farkas Flórián, valamint a többi cigány vezetőt, politikust.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt