2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A képviselő lemondott a cigányellenes cikk miatt a nőket
2009. 03. 24. 00:00

Az elmúlt napokban nagy vihart kavart "A MAGYAR" címmel megjelent cigányellenes levél.

Az elmúlt napokban nagy vihart kavart "A MAGYAR" címmel megjelent cigányellenes levél, amely az Összefogás című lapban (ez az Összefogás Polgári Egyesület kiadványa) jelent meg. Röviden az írás tartalmáról: általánosságban úgy fogalmaz, hogy a cigányok, miközben családi pótlékon élősködnek, bűnöznek, palotában laknak és krokodilbőr csizmában járnak. Nem akarnak változtatni a sorsukon, és ha dolgoznak is, abban nincs köszönet, mert úgyis mindent ellopnak.

Az írásból országos hír lett, leginkább azért, mert kiderült: a kiadványra az egyesület a győri önkormányzattól 2007-ben és 2008-ban összesen 1,345 millió forint támogatást kapott; főszerkesztője pedig Majtényi László, a közigazgatási bizottság fideszes delegáltja. A Kisalföld tegnapi számában az MSZP és a SZDSZ is közleményben reagált, felszólította a Fideszt, hogy hívja vissza a bizottságból a tagját, a polgári egyesülettől pedig azt kérte, hogy adja vissza az eddig kapott önkormányzati támogatást. Lapunk úgy értesült, hogy Majtényi László lemondott bizottsági tagságáról - ezt a közigazgatási bizottság elnöke, Herkely Ákos megerősítette nekünk. Magát az érintettet, tehát Majtényi Lászlót is elértük, de nem kívánta kommentálni a döntését.

A közigazgatási bizottságban Majtényi a harmadik tag, aki ciklus előtt távozik, sokan emlékezhetnek Szabó János volt agrárminiszter esetére, aki szintén a bizottság tagja volt, és szintén cigányellenes kijelentés miatt mondott le idő előtt.