HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A képviselő lemondott a cigányellenes cikk miatt a nőket

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Március 24    Forrás: kisalfold.hu


Ez a cikk archív

Az Összefogás című győri lap - amelynek legutóbbi számában nyíltan cigányellenes írás jelent meg - főszerkesztője lemondott a győri önkormányzat közigazgatási bizottságában betöltött helyéről - értesült a Kisalföld.

Hirdetmény

Az elmúlt napokban nagy vihart kavart "A MAGYAR" címmel megjelent cigányellenes levél, amely az Összefogás című lapban (ez az Összefogás Polgári Egyesület kiadványa) jelent meg. Röviden az írás tartalmáról: általánosságban úgy fogalmaz, hogy a cigányok, miközben családi pótlékon élősködnek, bűnöznek, palotában laknak és krokodilbőr csizmában járnak. Nem akarnak változtatni a sorsukon, és ha dolgoznak is, abban nincs köszönet, mert úgyis mindent ellopnak.

Az írásból országos hír lett, leginkább azért, mert kiderült: a kiadványra az egyesület a győri önkormányzattól 2007-ben és 2008-ban összesen 1,345 millió forint támogatást kapott; főszerkesztője pedig Majtényi László, a közigazgatási bizottság fideszes delegáltja. A Kisalföld tegnapi számában az MSZP és a SZDSZ is közleményben reagált, felszólította a Fideszt, hogy hívja vissza a bizottságból a tagját, a polgári egyesülettől pedig azt kérte, hogy adja vissza az eddig kapott önkormányzati támogatást. Lapunk úgy értesült, hogy Majtényi László lemondott bizottsági tagságáról - ezt a közigazgatási bizottság elnöke, Herkely Ákos megerősítette nekünk. Magát az érintettet, tehát Majtényi Lászlót is elértük, de nem kívánta kommentálni a döntését.

A közigazgatási bizottságban Majtényi a harmadik tag, aki ciklus előtt távozik, sokan emlékezhetnek Szabó János volt agrárminiszter esetére, aki szintén a bizottság tagja volt, és szintén cigányellenes kijelentés miatt mondott le idő előtt.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Hamarosan megvédheti doktori disszertációját

  • „Az én cigány ruháim magyarul szólalnak meg”

  • Setét Jenő: az egyetemes emberi jog a legfontosabb érték

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt