HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az OCÖ szóvivője hatvan napra elhallgat

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ, jános, hallgat, bogdán
2009 Március 19    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Az Országos Cigány Önkormányzat szóvivője, ifj. Bogdán János 60 napos bojkottot hirdetett az összes magyarországi médiával szemben. Elmondása szerint hazánkban egyre inkább terjed a rasszizmus, a kirekesztés beszivárgott a közéletbe és a politikai elit képtelen megnyugtató lépéseket tenni. A média pedig tudatosan bűnbakként állítja be a romákat, nem számolva ennek társadalmi hatásaival.

Hirdetmény

Nyilatkozata szerint "különösen az elmúlt években egyre durvábban, egyre agresszívabban és most már nyíltan jelenik meg a rasszista ideológia és szemlélet. Ez a félelmetes és kirekesztő jelenség beépült a politikába, a közbeszédbe valamint a közéletbe. Beszivárgott és beivódott hétköznapi életünkbe az ellenségeskedés, a lelki és fizikai erőszak. A gyűlölet miden napi keserű kenyerünkké vált. A politikai és társadalmi elit, a közélet szereplői és alakítói, formálói és irányítói képtelenek megfelelő és megnyugtató lépéseket tenni, valamint meghozni azokat a döntéseket, amelyek a fenti jelenséget megállítanák és képesek lennének a társadalmi béke megőrzésre és megerősítésére valamennyiünk érdekében. A médiák tudatosan bűnbakként, kollektív bűnösként és negatív sztereotípiákkal mutatják be a magyarországi cigányságot nem számolva ennek a társadalmi hatásaival és tragikus következményeivel".

Bogdán úgy látja: a magyarországi roma közösség folyamatosan segítségért kiállt, várva azt, hogy "meghalljuk segélykiáltásukat és legyen hozzájuk legalább egy szavunk". Osztolykán Béla, cigány költő, író szavait idézve a szóvivő azt írja: "A szó legyen mindig bátor és igaz, és a szó legyen mindig igaz és bátor". Sajnos, ez most nem így van - véli, ezért fehívásként és tiltakozásul a következő hatvan napon át az Országos Cigány Önkormányzat szóvivőjeként egyetlen egy sajtóközleményt nem kíván kiadni, "továbbá sem az elektronikus, sem pedig az írott sajtóban ebbéli minőségemben nem kívánok megnyilvánulni" - zárul a nyilatkozat.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványátCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt