2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Igazság, valóság: fotópályázatból lesz kiállítás
2009. 03. 13. 00:00

A kiállításon a nyertesek művei mellett további 88 - a szervezők szándékai szerint átfogó válogatást adó - kép szerepel.

2008 novemberében az Open Society Institute és az OSA Archivum online fotópályázatot hirdetett meg Chachipe Diák (igazság, valóság) címmel. A Roma Évtized Program 2005-2015 keretében zajló pályázatra 12 és 25 év közötti fiatalok jelentkezhettek romákat és életüket bemutató, az Évtized nyolc országának valamelyikében - 2005 után - készült fotókkal.

A Chachipe elsődleges célja az volt, hogy szakítson a roma közösségek és a roma kultúra sztereotip bemutatásával és azokat új, érzékeny, művészileg is értékes formában ábrázolja. A több mint 1400 beérkezett kép közül a nemzetközi szakemberekből álló zsűri 8 kategóriában oszt ki díjakat, továbbá két ifjú fotóst különdíjjal jutalmaz.

A kiállításon a nyertesek művei mellett további 88 - a szervezők szándékai szerint átfogó válogatást adó - kép szerepel.

Fotópályázat díjkiosztó ünnepségére és a pályázatokból válogatott képek kiállítására a Centrális Galériában (Budapest, V. ker. Arany János u. 32.) kerül sor március 17-én 17 órától. A díjakat átadja, illetve a kiállítást megnyitja Göncz Kinga külügyminiszter és Valeriu Nicolae, a zsűri elnöke

Az ünnepélyes kiállítás megnyitón Molnár Ferenc "Caramel" műsorát is meghallgathatják a jelenlévők.