2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

"Mohácsi Erzsébetet a cigányság igazi ellenségének tartom"
2009. 03. 12. 00:00

Az oktatásügyért felelős győri alpolgármester szerint Mohácsi Erzsébet alapítványa hecckampányt folytat.

Mohácsi Erzsébet alapítványa szerint a Kossuth-iskolában a törvényileg megengedett 15 százaléknak több mint a duplája a roma gyerekek aránya, ez pedig szegregációnak minősül. A fenntartó önkormányzat, a Győri Roma Kisebbségi Önkormányzat és az iskola vezetése is tiltakozik ez ellen, ők azt mondják, senki sem kényszeríti a diákokat ebbe az iskolába, azért jár oda annyi roma tanuló, mert a körzetben sok cigány család él. Az alapítvány pert indított, amely még tart, de közben a családokat arra próbálják rávenni, hogy írassák ki onnét a gyerekeket. A kérelmekben a halmozottan hátrányos helyzetre hivatkozhatnak a szülők, akik közül többen nem veszik jó néven az alapítvány felkeresését, és eszük ágában sincs gyermekeiket más iskolába vinni.

Az oktatásügyért felelős győri alpolgármester szerint Mohácsi Erzsébet alapítványa hecckampányt folytat a Kossuth-iskola ellen, és ezzel a helyi romáknak is kárt okoz. Mohácsi Erzsébet egy erőszakos asszimilációt akar kicsikarni ebben a városban, amit a cigányság maga sem akar, mert sokkal bölcsebb annál - mondta Ottófi Rudolf. Ezért én Mohácsi Erzsébetet a cigányság igazi ellenségének tartom - tette hozzá a KDNP-s politikus.

Mohácsi Erzsébet visszautasítja a győri alpolgármester vádjait. Az alapítvány elnöke szerint ők csak tájékoztatják a szülőket a szabad iskolaválasztás jogáról, mert azt helyettük senki más nem teszi meg Győrben.