HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

"Mohácsi Erzsébetet a cigányság igazi ellenségének tartom"

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  roma, Mohácsi, győr, ellenség
2009 Március 12    Forrás: hírTV


Ez a cikk archív

Iskolabezárással fenyegetve, a szülők megtévesztésével próbálják átíratni a diákokat másik intézményekbe az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány munkatársai Győrben - állítja a város alpolgármestere. A roma jogvédő szervezet szerint a Kossuth Lajos iskola szegregált, ahová a törvényileg megengedettnél több cigány tanuló jár. Ezért az alapítvány feljelentette a fenntartó önkormányzatot és szeretné az iskolát bezáratni. Ugyan a per még nem zárult le, az aktivisták házról házra járnak, s arról győzködik a szülőket, hogy vegyék ki gyermekeiket az intézményből. A győri önkormányzat és az iskola vezetése tiltakozik a családok félrevezetése ellen.

Hirdetmény

Mohácsi Erzsébet alapítványa szerint a Kossuth-iskolában a törvényileg megengedett 15 százaléknak több mint a duplája a roma gyerekek aránya, ez pedig szegregációnak minősül. A fenntartó önkormányzat, a Győri Roma Kisebbségi Önkormányzat és az iskola vezetése is tiltakozik ez ellen, ők azt mondják, senki sem kényszeríti a diákokat ebbe az iskolába, azért jár oda annyi roma tanuló, mert a körzetben sok cigány család él. Az alapítvány pert indított, amely még tart, de közben a családokat arra próbálják rávenni, hogy írassák ki onnét a gyerekeket. A kérelmekben a halmozottan hátrányos helyzetre hivatkozhatnak a szülők, akik közül többen nem veszik jó néven az alapítvány felkeresését, és eszük ágában sincs gyermekeiket más iskolába vinni.

Az oktatásügyért felelős győri alpolgármester szerint Mohácsi Erzsébet alapítványa hecckampányt folytat a Kossuth-iskola ellen, és ezzel a helyi romáknak is kárt okoz. Mohácsi Erzsébet egy erőszakos asszimilációt akar kicsikarni ebben a városban, amit a cigányság maga sem akar, mert sokkal bölcsebb annál - mondta Ottófi Rudolf. Ezért én Mohácsi Erzsébetet a cigányság igazi ellenségének tartom - tette hozzá a KDNP-s politikus.

Mohácsi Erzsébet visszautasítja a győri alpolgármester vádjait. Az alapítvány elnöke szerint ők csak tájékoztatják a szülőket a szabad iskolaválasztás jogáról, mert azt helyettük senki más nem teszi meg Győrben.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt