2024 April 27., Saturday/Zita napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Országos imanapok a roma magyar megbékélésért
2009. 03. 11. 00:00

Minden egyházból, felekezetből várnak testvéreket.

Kiáltsunk Istenhez a szegényekért, kitaszítottakért, gyengékért, kiszolgáltatottakért, a fájdalmak hordozóiért, gyászolókért, hogy az áldozatokká vált családok szembesüljenek azzal, hogy nem lettek magukra hagyva, hogy a cigányok és a magyarok ne féljenek egymástól mert ez a mi közös hazánk - hívja fel a figyelmet a lelkész.

Az Országos Ima böjt és közbenjárásra érkezőktől azt kérik, hozzanak magukkal egy szál virágot, melyből egy koszorút készítenek, egy szál gyertyát, melyet a helyszínen meggyújtanak, és megtérésük történetét írják le, mondják el, vagy küldjék el, és imakérésüket is tolmácsolják.

Az imademonstrációkra meghívják azokat a családtagokat, akiket támadás ért, így ott lesznek a nagycsécsi és a tatáárszentgyörgyi kettős gyilkosság áldozatainak hozzátartozói is.

Csonka József a RomNettel közölte: minden egyházból, felekezetből várnak olyan testvéreket (cigányt, magyart), akik szeretnének imádkozni a gyűlölet, a rasszizmus, az antiszemitizmus ellen. Nem lesznek prédikációk, bizonyságok, imádkozások és dicsőítés fognak elhangzani az egykori szemétdomb helyén épült hosszúpályi imaházban.

Március 29-én a Parlamentben tartanak hasonló imademonstrációt. "Imádkozni szeretnénk, hogy Magyarország jogállamisága, az állami szervek, azon munkálkodjanak, hogy megszűnjenek a sorozatos bűncselekmények. Az Úr Jézus ígéretére szeretnénk állni, aki a saját képére teremtette meg az embert. Nem bűnözőnek, rasszistának, fajgyűlölőnek. Minden erőszakot elutasítunk a Jézus nevében! Nemre, fajra tekintet nélkül!" - fogalmazott a missziós lelkész.