HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Országos imanapok a roma magyar megbékélésért

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Március 11    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Országos imanapot szerveznek a cigány-magyar megbékélésért, az Égbe kiáltó szörnyűségek miatt. Pénteken a Hosszúpályi Református Cigány missziós imaházba várják 10 órától a hívőket, majd március 29-én Budapesten a parlamentben tartanak közös imát - tájékoztatta a RomNetet Csonka József missziós lelkész szerdán.

Hirdetmény

Kiáltsunk Istenhez a szegényekért, kitaszítottakért, gyengékért, kiszolgáltatottakért, a fájdalmak hordozóiért, gyászolókért, hogy az áldozatokká vált családok szembesüljenek azzal, hogy nem lettek magukra hagyva, hogy a cigányok és a magyarok ne féljenek egymástól mert ez a mi közös hazánk - hívja fel a figyelmet a lelkész.

Az Országos Ima böjt és közbenjárásra érkezőktől azt kérik, hozzanak magukkal egy szál virágot, melyből egy koszorút készítenek, egy szál gyertyát, melyet a helyszínen meggyújtanak, és megtérésük történetét írják le, mondják el, vagy küldjék el, és imakérésüket is tolmácsolják.

Az imademonstrációkra meghívják azokat a családtagokat, akiket támadás ért, így ott lesznek a nagycsécsi és a tatáárszentgyörgyi kettős gyilkosság áldozatainak hozzátartozói is.

Csonka József a RomNettel közölte: minden egyházból, felekezetből várnak olyan testvéreket (cigányt, magyart), akik szeretnének imádkozni a gyűlölet, a rasszizmus, az antiszemitizmus ellen. Nem lesznek prédikációk, bizonyságok, imádkozások és dicsőítés fognak elhangzani az egykori szemétdomb helyén épült hosszúpályi imaházban.

Március 29-én a Parlamentben tartanak hasonló imademonstrációt. "Imádkozni szeretnénk, hogy Magyarország jogállamisága, az állami szervek, azon munkálkodjanak, hogy megszűnjenek a sorozatos bűncselekmények. Az Úr Jézus ígéretére szeretnénk állni, aki a saját képére teremtette meg az embert. Nem bűnözőnek, rasszistának, fajgyűlölőnek. Minden erőszakot elutasítunk a Jézus nevében! Nemre, fajra tekintet nélkül!" - fogalmazott a missziós lelkész.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt