2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Nem kérnek a gárdából és a Jobbikból a romák
2009. 03. 06. 00:00

Bátaszéken évszázados hagyományai vannak annak, hogy a különböző nemzetiségek, népcsoportok jól megférnek egymás mellett.

Õ és Sárközi Csilla, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat alelnöke szerint Bátaszéken évszázados hagyományai vannak annak, hogy a különböző nemzetiségek, népcsoportok jól megférnek egymás mellett.

- Ha kisebb gondok adódnak is, azt a rendőrség, a polgárőrség vagy a nemzetőrség segítségével meg tudjuk oldani - mondta az alelnök. Véleménye szerint a gárdisták olyan emberek, akiket a gyűlölet hajt. Bihari László, a kisebbségi önkormányzat vezetője szerint a gyűlölet soha nem vezet jóra, példa erre a II. világháború és a Holocaust.

A kisebbségi vezető ehhez azonban hozzátette, ajtajuk nyitva áll a gárda és a jobbik tagjai előtt, problémáikról, normális hangnemben, bármikor hajlandóak beszélni.

Bognár Jenő polgármester elmondta, pont a szerdai Magyar Gárda és Jobbik szervezte fórum előtt két nappal arról beszéltek egy rádióadásban Bihari Lászlóval, hogy Bátaszék a nyugalom szigete. A fórumról amúgy a polgármester nem tud mit mondani, mivel épp külföldről utazott haza, de a városvezető is úgy gondolja: nincs szükség a gárda segítségére.