2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Válságban a szocialista cigányok
2009. 03. 02. 00:00

Újjászervezik a tagozatot.

A szocialista politikus szerint erre nemcsak az idei Európa Parlamenti választások és a jövő évi országgyűlési választások miatt van szükség, hanem a szakmai programok megerősítése miatt is. A válságot elsősorban a roma vezetőség folymatos személyi és pozíciókeresése okozta - mondta, emiatt nem tudott látványos és eredményes munkát végezni a tagozat.

A tagozat vezetésének új problémával is szembe kellett néznie, 2006-2007-ben több megyei cigánytagozat alapszervezetét szüntették meg, így Pécsett, továbbá Budapesten és számos más kisebb és nagyobb városban. Kijelentette: az újjászervezést magasabb erkölcsi alapokra kívánja helyezni, miután Marian Cozma halálával és a pécsi kettős gyilkossággal kapcsolatban is felmerült, hogy a párthoz kötődő személyeknek is köze lehet az erőszakos bűncselekmények elkövetéséhez.

Arra a kérdésünkre, hogy megelőzhetőek lettek volna-e a támadások egy egységes romaszervezettel, határozott nemmel válaszolt a politikus. A kialakult helyzetért szerinte a jobboldal és annak kommunikációja a felelős, be kellene végre látniuk, hogy a szélsőséges, radikális csoportok háttérmozgatása polgárháborús helyzethez vezethet. Hozzátette: a baloldal a jövőben sem enged értékrendjéből, fontosak a szegények, a kirekesztettek és az elnyomottak.