HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Válságban a szocialista cigányok

betűméret csökkentése betűméret növelése
2009 Március 02    Forrás: Népszava


Ez a cikk archív

Sürgősen, már az év közepére meg kell újítani az MSZP romatagozatát, és a helyi szervezeteket - jelentette ki lapunknak Teleki László.

Hirdetmény

A szocialista politikus szerint erre nemcsak az idei Európa Parlamenti választások és a jövő évi országgyűlési választások miatt van szükség, hanem a szakmai programok megerősítése miatt is. A válságot elsősorban a roma vezetőség folymatos személyi és pozíciókeresése okozta - mondta, emiatt nem tudott látványos és eredményes munkát végezni a tagozat.

A tagozat vezetésének új problémával is szembe kellett néznie, 2006-2007-ben több megyei cigánytagozat alapszervezetét szüntették meg, így Pécsett, továbbá Budapesten és számos más kisebb és nagyobb városban. Kijelentette: az újjászervezést magasabb erkölcsi alapokra kívánja helyezni, miután Marian Cozma halálával és a pécsi kettős gyilkossággal kapcsolatban is felmerült, hogy a párthoz kötődő személyeknek is köze lehet az erőszakos bűncselekmények elkövetéséhez.

Arra a kérdésünkre, hogy megelőzhetőek lettek volna-e a támadások egy egységes romaszervezettel, határozott nemmel válaszolt a politikus. A kialakult helyzetért szerinte a jobboldal és annak kommunikációja a felelős, be kellene végre látniuk, hogy a szélsőséges, radikális csoportok háttérmozgatása polgárháborús helyzethez vezethet. Hozzátette: a baloldal a jövőben sem enged értékrendjéből, fontosak a szegények, a kirekesztettek és az elnyomottak.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt