HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Drasztikus lépésre készül a hazai cigányság

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  cigány, kolompár, OCÖ, kozák
2009 Március 01    Forrás: hirextra.hu


Ez a cikk archív

Kolompár Orbán OCÖ elnök helyzete egyre bizonytalanabb. A HírExtra úgy tudja, a cigány önkormányzat fejét el kívánják távolítani posztjáról. Ehhez nyomásgyakorlásként egy nemzetközi sajtótájékoztatót hívnak össze.

Hirdetmény

Információink szerint az Országos Cigány Önkormányzatban (OCÖ) nagy a mozgolódás. Az elmúlt hetek cigányságot érintő súlyos incidensei miatt a szervezetben többen úgy döntöttek, ideje lenne eltávolítani posztjáról Kolompár Orbánt, az OCÖ elnökét. A HírExtra úgy tudja, csupán hetek vannak hátra a leváltásához.

Vádemelés alatt

Tény, hogy Kolompár Orbán ellen éppen eljárás folyik, ezért a belé vetett bizalom természetes módon gyengülhetett meg. A tatárszentgyörgyi gyilkosság után azonban úgy tűnik, e bizalomvesztés eljutott végső stádiumáig. Az OCÖ-ban változást akarnak. Nyilvánvaló, hogy a tragédia miatt közvetlenül nem tehető felelőssé Kolompár, ám közvetett módon, mint a nemzetiségi önkormányzat feje könnyű célponttá válhat.

A HírExtra megtudta, hogy a Roma Civil Szervezetek Választási Szövetsége és néhány ÖCO tag nemzetközi sajtótájékoztatót szervez március 6-ra. Ennek minden jel szerint az lesz a célja, hogy meghátrálásra kényszerítsék Kolompár Orbánt.

A teljes politikai elit felelős

Ez ügyben megkerestük Kozák Jánost, az OCŐ általános elnökhelyettesét, a MCFÉSZ elnökét, aki tájékoztatójában elmondta, a kialakult feszültségekkel teli etnikai helyzet kapcsán nemzetközi sajtótájékoztatót terveznek. Úgy látja, a jelenlegi állapot tarthatatlan: a kormányzatnak illetve a törvényhozásnak is sürgősen cselekednie kell, ez a Parlamenti pártok mindegyikének felelőssége.

Kozák János szerint Gyurcsány Ferenc legújabb megszorító csomagja a mélyszegénységben élőket tovább sújtja, helyzetük még kilátástalanabbá válik. Elképzelhetőnek tartja, hogy az éhség olyan utakra is elviszi őket, amely törvénybe ütközhet. Ez Kozák János szerint nagyon rossz út, "ezekkel az intézkedésekkel termeljük ki a megélhetésért bűnözőket" - mondta.

Kolompárnak magának kell döntenie

Kolompár Orbánról elmondta, ugyan vádemelés van ellene, ám az ártatlanság vélelme mindenkit megillet; bűnösségét csak a bíróság mondhatja ki. Kozák János szerint Kolompár Orbán mérlegelni fogja, hogy meddig vállalja az OCÖ vezetését, mikor dönt úgy, hogy vezetői pozícióját átadja.

Kozák Jánost éppen a beszélgetésünk előtt tájékoztatták arról, hogy Vas ill. más megyékből is több csoport döntött úgy, hogy elhagyják az országot. Az OCÖ általános elnökhelyettese semmiképpen sem szeretné, ha a romák ehhez a megoldáshoz folyamodnának.

A HírExtra olyan információkat is ismer, miszerint a cigányokat sújtó egyre tarthatatlanabb helyzet miatt harmincezer roma kész volna elhagyni az országot. Ám úgy értesültünk ez is csupán annak a taktikának a része, ami Kolompár Orbán elmozdítását tűzte ki célul.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Székely János püspök: Méltányos volna a családi pótlék emelése

  • Farkas Flórián hosszú útja lassan elvezet a bukáshoz

  • A cigányok harminc éve elszenvedői a túlóratörvénynek

  • ORÖ-s képviselők tucatjait hallgatták ki gyanúsítottként

  • KÁSLER MIKLÓS: A ROMA SZAKKOLLÉGIUMOK ELŐSEGÍTIK A TEHETSÉGEK KIBONTAKOZTATÁSÁTCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt